Technologie zegeviert op prestigieuze Met Gala: deze looks moet je gezien hebben

Technologie zegeviert op prestigieuze Met Gala: deze looks moet je gezien hebben
© Instagram Lady Gaga (@ladygaga)

Lady Gaga © Instagram Lady Gaga

Als Lady Gaga ooit al teleurstelde op een rode loper, dan was het in elk geval niet dit jaar. Ze zette de technologische dresscode naar haar hand door een vest te dragen waarin de moederborden van computers verwerkt waren.

Emma Watson © Instagram Calvin Klein (@calvinklein)

Emma Watson zou Emma Watson niet zijn, als ze ook niet probeerde de wereld een klein beetje te verbeteren met haar verschijning op het Met Gala. Haar jurk werd gemaakt uit plastic flesjes en duurzaam katoen, satijn en taffeta. Voor dit resultaat zat Calvin Klein samen met Ecoage rond de tekentafel.

Karolina Kurkova © Instagram Karolina Kurkova

De sprookjesachtige jurk van Karolina Kurkova was niet enkel bezaaid met bloemen, ook op technologisch vlak was hij niet min. In de look werden verschillende lichtjes verwerkt, die verbonden waren met sociale media. Naargelang de emoties van de tweets die fans de wereld in stuurden, kregen de lichtjes een andere kleur. De jurk was een samenwerking tussen Marchesa en IBM.

Gigi Hadid © Instagram The Met (@metmuseum)

Gigi Hadid droeg de technologie dan weer rond haar vingers. Haar ringen werden gemaakt uit chroom, een ijzer met blauwe glans. Die moesten machinaal voor haar gemaakt worden.

Claire Danes © Instagram Claire Danes (@claire.danes)

Hoewel je het niet meteen zou zeggen, gaat er ook onder deze jurk heel wat technologie schuil. De jurk die ontworpen werd door Zac Posen, gaf licht in het donker, wat hem tot één van de grootste show-stoppers van de avond maakte.