De Britse modejournaliste Suzy Menkes veilt haar kostbare garderobe bij Christie's. Dat schrijft The Telegraph.
De veiling wordt online gehouden en bevat designerkledij en accessoires vanaf 230 euro. Tussen de stukken zit ook een gepersonaliseerde doorgestikte tas van Chanel met 'SUZY' in gouden letters in plaats van het klassieke Chanel logo en een klassiek ivoorkleurig broekpak van Yves Saint Laurent. Het pronkstuk van de veiling is een cocktailjasje van YSL uit de collectie 'Le soleil' van 1980 dat waarschijnlijk tussen de 1100 en 2300 euro zal opbrengen.

Tweedehands plezier

"Ik heb nog nooit iets weggedaan uit mijn kleerkast sinds 1964", zegt Menkes. "Als ik een grote open ruimte had in mijn huis dan zou ik mijn kledingcollectie uitstallen. Maar er is iets triestig aan mooie kleding die bewaard wordt in een stapel koffers. Die kledingstukken moeten opnieuw leven en deze veiling is de perfecte gelegenheid om ze opnieuw in de spotlight te zetten. Ik hoop dat iemand anders er evenveel plezier zal aan beleven als ik."

Veel van de kledingstukken weerspiegelen Menkes liefde voor drukke, kleurrijke prints van ontwerpers zoals Paul Smith, Christian Lacroix, Ossie Clarke en Emilio Pucci, wiens nicht Idanna een schoolvriendin is van Menkes. Suzy Menkes gaat zo Vivienne Westwood, Daphne Guinnes, Erin O'Connor en Anna Piaggi achterna door haar collectie te verkopen via een éénmansveiling bij veilinghuis Christie's.

Nieuwe functie Vorige week werd bekendgemaakt dat Menkes de functie van internationale moderedactrice krijgt bij de International New York Times en in januari 2013 kreeg ze ook de Italiaanse prijs 'Fiorino d'Oro', uitgereikt door de stad Firenze, voor haar verdiensten in de modewereld.

De garderobe van Menkes wordt geveild vanaf 11 juli tot 22 juli. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website van Christie's voor meer informatie. (AV)

De Britse modejournaliste Suzy Menkes veilt haar kostbare garderobe bij Christie's. Dat schrijft The Telegraph. De veiling wordt online gehouden en bevat designerkledij en accessoires vanaf 230 euro. Tussen de stukken zit ook een gepersonaliseerde doorgestikte tas van Chanel met 'SUZY' in gouden letters in plaats van het klassieke Chanel logo en een klassiek ivoorkleurig broekpak van Yves Saint Laurent. Het pronkstuk van de veiling is een cocktailjasje van YSL uit de collectie 'Le soleil' van 1980 dat waarschijnlijk tussen de 1100 en 2300 euro zal opbrengen. Tweedehands plezier "Ik heb nog nooit iets weggedaan uit mijn kleerkast sinds 1964", zegt Menkes. "Als ik een grote open ruimte had in mijn huis dan zou ik mijn kledingcollectie uitstallen. Maar er is iets triestig aan mooie kleding die bewaard wordt in een stapel koffers. Die kledingstukken moeten opnieuw leven en deze veiling is de perfecte gelegenheid om ze opnieuw in de spotlight te zetten. Ik hoop dat iemand anders er evenveel plezier zal aan beleven als ik." Veel van de kledingstukken weerspiegelen Menkes liefde voor drukke, kleurrijke prints van ontwerpers zoals Paul Smith, Christian Lacroix, Ossie Clarke en Emilio Pucci, wiens nicht Idanna een schoolvriendin is van Menkes. Suzy Menkes gaat zo Vivienne Westwood, Daphne Guinnes, Erin O'Connor en Anna Piaggi achterna door haar collectie te verkopen via een éénmansveiling bij veilinghuis Christie's. Nieuwe functie Vorige week werd bekendgemaakt dat Menkes de functie van internationale moderedactrice krijgt bij de International New York Times en in januari 2013 kreeg ze ook de Italiaanse prijs 'Fiorino d'Oro', uitgereikt door de stad Firenze, voor haar verdiensten in de modewereld. De garderobe van Menkes wordt geveild vanaf 11 juli tot 22 juli. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op de website van Christie's voor meer informatie. (AV)