Supergirl-pak onder de hamer

Een verkleedpartij of themafeestje voor de boeg? Veilinghuis Christie’s veilt het Supergirl-pak gedragen door Helen Slater.

Een verkleedpartij of themafeestje voor de boeg? Veilinghuis Christie’s veilt op 25 november het Supergirl-pak gedragen door Helen Slater in de gelijknamige film uit 1984. De set bestaat uit rode latexkousen met gele bies, een rode cape met dito rok en natuurlijk het strakke blauwe truitje. U moet er wel wat voor over hebben, want de waarde wordt geschat op 3.500 tot 5.500 euro. Voor iets meer dan de helft (ā‚¬2,500-3,500) kan uw partner in bezit komen van een matching slip van haar grote neef Superman.

De verkoop maakt deel uit van de veiling “Popular Culture, Film and Entertainment Sale” bij Christie’s, waarbij een heleboel Hollywood-kostuums en parafernalia van de hand gaan. Zo kan er ook geboden worden op een Duitse soldatenjas uit Indiana Jones and the Temple of Doom (ā‚¬1,100-2,200) of een hoplietenharnas uit Alexander.

Gaan ook onder de hamer: het Walther pistool waarmee Sir Sean Connery te zien is op de beroemde poster voor de film From Russia With Love (1963) , een pantser van een Romeinse soldaat uit The Life of Brian (ā‚¬1,700-2,200) of het Star Trek: Voyager uniform van Captain Janeway (ā‚¬650-900).

De kijkdagen hebben plaats van 20 tot 25 november in Londen, maar de catalogus staat vanaf vandaag online. Ook bieden kan via de site van Christie’s.

Ann Heylens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content