Modeontwerper Jason Grech analyseerde met behulp van de beeldherkenningscapaciteit van Watson tien jaar aan catwalk-foto's. Die werden gecombineerd met Watson's analyse van real-time social mediaberichten. Zo werden niet alleen kleurentrends geanalyseerd, maar ook voorspeld. Zo is de modeontwerper niet alleen mee met de trends, maar de trends ook voor.

Jason Grech werd dankzij Watson uit zijn comfort zone gehaald. Normaal kiest de ontwerper voor donkere kleuren, maar Watson kon hem overtuigen om voor het eerst pasteltinten te gebruiken. En aangezien Jason Grech een grote voorliefde heeft voor architectuur, werd Watson ook gevraagd om beelden van architectuur te combineren en matchen met mode-inspiratie. Bekijk in onderstaande video's het proces en het resultaat. Wat denken jullie: is dit soort modeontwerpen de toekomst?

Lees ook: Cognitieve technologie in de mode: 'Man vs Machine? We willen modeontwerpers niet vervangen, maar hun job makkelijker maken'

Bekijk de collectie in 360°

(LP)

Modeontwerper Jason Grech analyseerde met behulp van de beeldherkenningscapaciteit van Watson tien jaar aan catwalk-foto's. Die werden gecombineerd met Watson's analyse van real-time social mediaberichten. Zo werden niet alleen kleurentrends geanalyseerd, maar ook voorspeld. Zo is de modeontwerper niet alleen mee met de trends, maar de trends ook voor.Jason Grech werd dankzij Watson uit zijn comfort zone gehaald. Normaal kiest de ontwerper voor donkere kleuren, maar Watson kon hem overtuigen om voor het eerst pasteltinten te gebruiken. En aangezien Jason Grech een grote voorliefde heeft voor architectuur, werd Watson ook gevraagd om beelden van architectuur te combineren en matchen met mode-inspiratie. Bekijk in onderstaande video's het proces en het resultaat. Wat denken jullie: is dit soort modeontwerpen de toekomst? Lees ook: Cognitieve technologie in de mode: 'Man vs Machine? We willen modeontwerpers niet vervangen, maar hun job makkelijker maken'Bekijk de collectie in 360°(LP)