Het hipste vrouwenberoep van het decennium is modestyliste, zo meldt de Britse nieuwssite timesonline.
U kan ze in decennia opdelen: de trends in de vrouwenberoepen. In de jaren 50 was het glamoureus om stewardess te zijn. In de jaren 60 wilden alle vrouwen model worden. De jaren 70 waren helemaal te gek voor vrouwen die in de muzieksector werkten. In 1980 was het coolste vrouwenberoep zakenvrouw zijn, en in 1990 moest u, om hip te zijn, werken in de PR sector. Wilt u nu indruk maken met uw beroep, dan kan u best zo snel mogelijk in de leer gaan als styliste.

Dat stylisten hip zijn, blijkt uit de vele inschrijvingen voor de richting stylist aan de London College of Fashion. Die zijn de voorbije jaren verdubbeld. De trend toont zich ook in de verkoop van computerspelletjes. 'Style Boutique' van Nintendo, waarin de speler een winkel uitbaat, collecties aankoopt en klanten kleedt, is het vierde meest verkochte videospel. En het aantal iPhone toepassingen waarin stylistes hun modegevoel kunnen tonen, zijn eindeloos.

Vriendin van de sterren

Acteurs en muzikanten worden al langer niet louter op hun acteer- of muziekprestaties beoordeeld. De complete persoon is belangrijk, dus ook wat hij / zij draagt. Door drukke tijdschema's hebben ze zelf geen tijd om kledij uit te kiezen. Daarom wordt die taak uitbesteed aan stylistes, die zo op hun beurt zelf beroemd en berucht worden.

De bekendste onder de stylistes is de Amerikaanse Rachel Zoe. Onder haar klanten rekent ze onder meer sterren als Nicole Richie en Lindsay Lohan. 'The Rachel Zoe Project' is een succesvolle docusoap van haar leven, haar werk dus. In de wandelgangen klinkt het overigens dat het niet lang meer wachten is op de eerste kledingcollectie van de hand van Zoe.

Als u zelf geen styliste wil worden, maar er wel gebruik van wil maken, dan stelt de Britse celebritystyliste Cheryl Konteh zich ter uwer beschikking. Ze stelt outfits voor elke gelegenheid samen en geeft allerlei tips terwijl een naaister uw oude garderobe verfraait. Voor wie het grondiger wil aanpakken: Konteh geeft ook persoonlijke trainingen, holistische therapieën en voedings- en levenscoaching. Aan de fashionista haar kennis hangt wel een prijskaartje, per halve dag betaalt u €776. Daarvoor krijgt u dan wel kledingsadvies van de styliste die onder meer de supersterren Angelina Jolie, Kate Winslet en Kylie Minogue kleedt.

Hanne Vandevoorde

Het hipste vrouwenberoep van het decennium is modestyliste, zo meldt de Britse nieuwssite timesonline. U kan ze in decennia opdelen: de trends in de vrouwenberoepen. In de jaren 50 was het glamoureus om stewardess te zijn. In de jaren 60 wilden alle vrouwen model worden. De jaren 70 waren helemaal te gek voor vrouwen die in de muzieksector werkten. In 1980 was het coolste vrouwenberoep zakenvrouw zijn, en in 1990 moest u, om hip te zijn, werken in de PR sector. Wilt u nu indruk maken met uw beroep, dan kan u best zo snel mogelijk in de leer gaan als styliste. Dat stylisten hip zijn, blijkt uit de vele inschrijvingen voor de richting stylist aan de London College of Fashion. Die zijn de voorbije jaren verdubbeld. De trend toont zich ook in de verkoop van computerspelletjes. 'Style Boutique' van Nintendo, waarin de speler een winkel uitbaat, collecties aankoopt en klanten kleedt, is het vierde meest verkochte videospel. En het aantal iPhone toepassingen waarin stylistes hun modegevoel kunnen tonen, zijn eindeloos. Vriendin van de sterren Acteurs en muzikanten worden al langer niet louter op hun acteer- of muziekprestaties beoordeeld. De complete persoon is belangrijk, dus ook wat hij / zij draagt. Door drukke tijdschema's hebben ze zelf geen tijd om kledij uit te kiezen. Daarom wordt die taak uitbesteed aan stylistes, die zo op hun beurt zelf beroemd en berucht worden. De bekendste onder de stylistes is de Amerikaanse Rachel Zoe. Onder haar klanten rekent ze onder meer sterren als Nicole Richie en Lindsay Lohan. 'The Rachel Zoe Project' is een succesvolle docusoap van haar leven, haar werk dus. In de wandelgangen klinkt het overigens dat het niet lang meer wachten is op de eerste kledingcollectie van de hand van Zoe. Als u zelf geen styliste wil worden, maar er wel gebruik van wil maken, dan stelt de Britse celebritystyliste Cheryl Konteh zich ter uwer beschikking. Ze stelt outfits voor elke gelegenheid samen en geeft allerlei tips terwijl een naaister uw oude garderobe verfraait. Voor wie het grondiger wil aanpakken: Konteh geeft ook persoonlijke trainingen, holistische therapieën en voedings- en levenscoaching. Aan de fashionista haar kennis hangt wel een prijskaartje, per halve dag betaalt u €776. Daarvoor krijgt u dan wel kledingsadvies van de styliste die onder meer de supersterren Angelina Jolie, Kate Winslet en Kylie Minogue kleedt. Hanne Vandevoorde