Stylefile van de rijzende ster Alicia Vikander

Stylefile van de rijzende ster Alicia Vikander
Cast member Alicia Vikander arrives for the premiere of the film "The Fifth Estate" at the 38th Toronto International Film Festival in Toronto, September 5, 2013. REUTERS/Fred Thornhill (CANADA - Tags: ENTERTAINMENT) - RTX13939 © REUTERS

Alicia Vikander is een naam die tot voor kort bij niet veel mensen een belletje deed rinkelen. Hoofdrollen waren tot nu toe niet voor haar weggelegd, maar ze speelde wel al naast Keira Knightley in Anna Karenina en naast Mads Mikkelsen in A Royal Affair. Met acht producties op haar naam in 2015, waaronder een rol in A Testament of Youth met als tegenspeler Kit Harington, komt daar nu verandering in.

Alicia Vikander is een frisse Zweedse met een groot stijlgevoel. Her en der gaat ze de mist in - ja, we hebben het over die klompen Alicia - en soms kiest ze voor ietwat folkloristische looks, maar door de band genomen weet de actrice zich goed te kleden op de rode loper. Ontdek haar stijl in onze beeldslider. (LP)

© REUTERS

Andrea Riseborough en Alicia Vikander houden hun Shooting Stars awards vast tijdens de Berlinale (February 14, 2011). Een erg brave look met pofmouwen.

© Reuters

Alicia poseert tijdens een photocall tijdens de promotour voor "A Royal Affair" (February 16, 2012). Simpel en stijlvol.

© Reuters

Alicia poseert op de rode loper voor de screening van "A Royal Affair" tijdens de Berlinale (February 16, 2012). Mooie jurk, maar die klompen zijn iets te veel 'Zweedse boerenmeid' in plaats van 'elegante actrice'.

Alicia Vikander © BELGAIMAGE

Tijdens de première van "Testament of Youth" in Londen (January 5, 2015). Een bizarre keuze als je het ons vraagt. Niet erg flatterend en ook niet meteen geschikt voor de rode loper.

© REUTERS

Tijdens Paris Fashion Week, voor de show van Chanel (March 4, 2014).

© REUTERS

Alicia droeg een prachtige jurk tijdens de Academy Awards in Hollywood (February 24, 2013).

© Reuters

Een prachtige groene jurk van Gucci voor de wereldpremière van "Anna Karenina" (September 4, 2012)

© REUTERS

Een zomerse look tijdens de Berlinale (February 19, 2012).

© REUTERS

Knap staaltje color blocking. De actrice houdt haar prijs voor Beste vrouwelijke vertolking vast tijdens het internationae Film Festival in Marrakech (December 7, 2013).

© REUTERS

Een wervelende jurk van Erdem tijdens de première van "The Fifth Estate" tijdens het filmfestival van Toronto (September 5, 2013)

© REUTERS

Tijdens de uitreiking van de BAFTA's draagt de Zweedse een mooie zwarte jurk (February 10, 2013).

© REUTERS

Een crazy exemplaar van Chanel tijdens de BAFTA's (February 16, 2014).

Alicia Vikander arrives at the premiere of her movie "Anna Karenina" at the Arclight Cinema in Hollywood © REUTERS

Een romantische jurk van Rodarte voor de première van "Anna Karenina" in Hollywood (November 14, 2012)