Op 27 augustus plant Studio Skoop in Gent een vertoning van 'The True Cost'. De documentaire verhaalt over de achtergrond van de kledij die we dragen. Het gaat over de mensen die ze maken en hoe dit hun levenskwaliteit beïnvloedt. De prijs van kleren verlaagt steeds meer, terwijl de menselijke - en milieukost stijgt. De film probeert na te gaan wie de eigenlijke kost van onze kleren betaalt.

De cameraploeg trok van de felst verlichte catwalks tot de meest duistere sloppenwijken voor interviews met de verschillende mensen achter de kleren. Ook invloedrijke modefiguren zoals Stella McCartney, Livia Firth en Vandana Shiva krijgen een platform in de documentaire.

Sara Ceustermans van de Schone Kleren Campagne zal de film kort kaderen en reikt je tools aan om zelf in actie te schieten.

Praktisch

Donderdagavond 27 augustus 2015, 19u30

Voorverkoop via Uitbureau

I.s.m. Fair Trade Gent en de Actie voor Schone Kleren

(LP)

Op 27 augustus plant Studio Skoop in Gent een vertoning van 'The True Cost'. De documentaire verhaalt over de achtergrond van de kledij die we dragen. Het gaat over de mensen die ze maken en hoe dit hun levenskwaliteit beïnvloedt. De prijs van kleren verlaagt steeds meer, terwijl de menselijke - en milieukost stijgt. De film probeert na te gaan wie de eigenlijke kost van onze kleren betaalt. De cameraploeg trok van de felst verlichte catwalks tot de meest duistere sloppenwijken voor interviews met de verschillende mensen achter de kleren. Ook invloedrijke modefiguren zoals Stella McCartney, Livia Firth en Vandana Shiva krijgen een platform in de documentaire. Sara Ceustermans van de Schone Kleren Campagne zal de film kort kaderen en reikt je tools aan om zelf in actie te schieten. PraktischDonderdagavond 27 augustus 2015, 19u30 Voorverkoop via UitbureauI.s.m. Fair Trade Gent en de Actie voor Schone Kleren(LP)