Twee studenten van de Britse Cornwell University hebben een jurk ontworpen die zich beter aanpast aan een voller figuur. Ze hopen dat modehuizen nu meer gaan ontwerpen voor plus-size lichaamsvormen. Dat schrijft Huffington Post. De Britse modestudenten Brandon Wen en Laura Zwanziger wilden een plus-size collectie ontwerpen maar ze vonden niet de geschikte patronen. Ze analyseerden duizenden 3D-lichaamsscans van voluptueuze vrouwen om te komen tot een algemeen prototype van een peervormig lichaamstype.

Patronen voor een slank figuur

De studenten vonden dat oude patronen eigenlijk groter geschaalde versies waren van dunnere lichaamsvormen. Nochtans zijn de proporties bij een voller figuur helemaal anders en hebben vrouwen met een voller figuur het daarom moeilijk om goed passende kledij te vinden.

"In plaats van een ontwerp groter te schalen of om kledij te beschouwen als iets om het lichaam achter te verbergen, eerden de studenten de vollere lichaamsvorm zoals hij echt is", zegt Susan Ashdown, de professor die het project begeleidde.

Groter aanbod

Volgens de studenten maken vollere vrouwen 28 procent uit van de koopmarkt voor kleding en accessoires maar spenderen ze maar voor 17 procent. Zowel de modemerken als consumenten hebben er baat bij om dit verschil te verkleinen. Hopelijk komt er met dit nieuw patroon een groter aanbod voor plus-size kleding en gaan de modemerken nu ook kleding ontwerpen voor elk figuur. (AV)

Twee studenten van de Britse Cornwell University hebben een jurk ontworpen die zich beter aanpast aan een voller figuur. Ze hopen dat modehuizen nu meer gaan ontwerpen voor plus-size lichaamsvormen. Dat schrijft Huffington Post. De Britse modestudenten Brandon Wen en Laura Zwanziger wilden een plus-size collectie ontwerpen maar ze vonden niet de geschikte patronen. Ze analyseerden duizenden 3D-lichaamsscans van voluptueuze vrouwen om te komen tot een algemeen prototype van een peervormig lichaamstype.Patronen voor een slank figuurDe studenten vonden dat oude patronen eigenlijk groter geschaalde versies waren van dunnere lichaamsvormen. Nochtans zijn de proporties bij een voller figuur helemaal anders en hebben vrouwen met een voller figuur het daarom moeilijk om goed passende kledij te vinden. "In plaats van een ontwerp groter te schalen of om kledij te beschouwen als iets om het lichaam achter te verbergen, eerden de studenten de vollere lichaamsvorm zoals hij echt is", zegt Susan Ashdown, de professor die het project begeleidde. Groter aanbodVolgens de studenten maken vollere vrouwen 28 procent uit van de koopmarkt voor kleding en accessoires maar spenderen ze maar voor 17 procent. Zowel de modemerken als consumenten hebben er baat bij om dit verschil te verkleinen. Hopelijk komt er met dit nieuw patroon een groter aanbod voor plus-size kleding en gaan de modemerken nu ook kleding ontwerpen voor elk figuur. (AV)