Hasselts couturier Stijn Helsen heeft het mantelpakje dat prinses Claire maandag zal dragen op de nationale feestdag ontworpen. Ook het uniform van het Belgische leger dat prins Laurent zal aantrekken, is van Stijn Helsen -signatuur.

Prins Laurent is al geruime tijd fan van de maatpakken van de
Hasseltse ontwerper. Maar wat prinses Claire betreft, is Helsen aan zijn proefstuk toe. "Het is de eerste keer dat ik voor een Belgische prinses mag ontwerpen, het is voor mij dan ook een grote eer. Prinses Claire is zeer vrouwelijk en bezit een natuurlijke klasse die mij bijzonder inspireerde", zegt hij.

Net zoals grootmeester Yves Saint Laurent ooit deed, liet Helsen zich inspireren door de modernistische Nederlandse kunstenaar Mondriaan. Hij gebruikte voor het jasje van Claire onze nationale kleuren en voegde er blauw aan toe. Haar rok blijft sober wit.

Als accessoires koos Helsen voor een zwart plexi handtasje met de contouren van ons land, ontworpen door Delvaux.

Ook Hollywood doet vaak een beroep op Helsens ontwerptalent. Hij tekende kostuums voor onder meer Spiderman en Pirates of the Caribbean.

Voor de outfits van prinses Mathilde, prinses Astrid en koningin Paola is het wachten tot maandag.

Ann Heylens/Belga

Hasselts couturier Stijn Helsen heeft het mantelpakje dat prinses Claire maandag zal dragen op de nationale feestdag ontworpen. Ook het uniform van het Belgische leger dat prins Laurent zal aantrekken, is van Stijn Helsen -signatuur.Prins Laurent is al geruime tijd fan van de maatpakken van deHasseltse ontwerper. Maar wat prinses Claire betreft, is Helsen aan zijn proefstuk toe. "Het is de eerste keer dat ik voor een Belgische prinses mag ontwerpen, het is voor mij dan ook een grote eer. Prinses Claire is zeer vrouwelijk en bezit een natuurlijke klasse die mij bijzonder inspireerde", zegt hij.Net zoals grootmeester Yves Saint Laurent ooit deed, liet Helsen zich inspireren door de modernistische Nederlandse kunstenaar Mondriaan. Hij gebruikte voor het jasje van Claire onze nationale kleuren en voegde er blauw aan toe. Haar rok blijft sober wit. Als accessoires koos Helsen voor een zwart plexi handtasje met de contouren van ons land, ontworpen door Delvaux.Ook Hollywood doet vaak een beroep op Helsens ontwerptalent. Hij tekende kostuums voor onder meer Spiderman en Pirates of the Caribbean.Voor de outfits van prinses Mathilde, prinses Astrid en koningin Paola is het wachten tot maandag. Ann Heylens/Belga