1. Denk na over de functie van je jas. Moet hij je beschermen tegen regenweer of is hij veeleer een aanvulling van je outfit? Is hij je enige exemplaar of kun je variëren? Hou rekening met het antwoord op die vragen voor je keuze.

2. Het investment piece van het seizoen is een jas met opvallende coupe (cocon, cape, lang) en opvallende details (sluitingen, bont, applicaties). Al houdt investeren in een trend ook risico's in: wat als de modegoden volgend jaar opnieuw voor sober gaan?

3. Let op de lengte van de mouwen. Die reiken best tot aan de aanzet van je duim. Driekwartmouwen combineer je met lange handschoenen, een trendy accessoire voor de winter.

4. Designers kiezen voor kleur, maar dat wil niet zeggen dat jij moet volgen. Donkere kleuren blijven in het aanbod, aangevuld met rood- en oranjetinten. Ook camel is een goede keuze, want de kleur is 'in' en wist al enkele seizoenen te overleven. (EDW)

1. Denk na over de functie van je jas. Moet hij je beschermen tegen regenweer of is hij veeleer een aanvulling van je outfit? Is hij je enige exemplaar of kun je variëren? Hou rekening met het antwoord op die vragen voor je keuze. 2. Het investment piece van het seizoen is een jas met opvallende coupe (cocon, cape, lang) en opvallende details (sluitingen, bont, applicaties). Al houdt investeren in een trend ook risico's in: wat als de modegoden volgend jaar opnieuw voor sober gaan? 3. Let op de lengte van de mouwen. Die reiken best tot aan de aanzet van je duim. Driekwartmouwen combineer je met lange handschoenen, een trendy accessoire voor de winter. 4. Designers kiezen voor kleur, maar dat wil niet zeggen dat jij moet volgen. Donkere kleuren blijven in het aanbod, aangevuld met rood- en oranjetinten. Ook camel is een goede keuze, want de kleur is 'in' en wist al enkele seizoenen te overleven. (EDW)