Kate Middleton kiest vaak voor kleding van grote modehuizen en is nauwelijks te zien in ontwerpen van minder bekende (Britse) ontwerpers. Dat vinden sommige jonge Britse ontwerpers een gemiste kans. Dat schrijft de Britse Grazia.

Op de stijl van Kate Middleton valt nauwelijks iets op te merken. Maar wat opvalt is dat ze vaak kiest voor dezelfde look (jurk, jas, nudepumps en clutch) en de modelabels waarvoor ze kiest zijn weinig verrassend. Tot haar favorieten behoren Alexander McQueen, Temperley, Issa Londen en Jenny Packham. Dit zijn Britse modelabels met een gevestigde waarde in het landschap.

Een gemiste kans vindt William Tempest, een jonge Britse ontwerper. Tempest zegt aan de Britse Grazia dat hij graag zou zien dat Kate Middleton meer risico's zou nemen door ontwerpen van jonge Britse designers te dragen. "Ik vind het geweldig dat ze trouw blijft aan Britse modelabels, maar het zijn allemaal grote namen zoals Mulberry en McSueen. Het zou nog beter zijn als ze jonge Britse onderwerpers zou ondersteunen door hun ontwerpen te dragen. Dit zou een enorm verschil voor hen betekenen. Ze heeft de macht om dingen te veranderen", aldus Tempest.

Maar Tempest twijfelt of Kate zich hier aan zal wagen. "Ik denk niet dat ze dapper genoeg is. Ze maakt deel uit van de Koninklijke familie en moet zich daardoor aan allerlei regels houden en daar gaat ze zich braaf aan houden. Toch ben ik ervan overtuigd dat als ze jonge designers zou ontmoeten, ze misschien wel ontwerpen van jong talent zou dragen."

Kate houdt sterk vast aan grote modenamen, hoewel ze ook regelmatig wordt gezien in jurkjes van meer alternatief Brits ontwerptalent. Denk hierbij aan Jonathan Saunders, Roksanda Ilincic, Erdem, Matthew Williamson en zelfs Christopher Kane. Kate kreeg hiervoor zelfs een schouderklopje van Henry Holland, een grootheid op het vlak van mode in het Verenigd-Koninkrijk.

Toch zijn er een aantal namen die lijken te ontbreken in de garderobe van Kate Middleton. Voorbeelden hiervan zijn Mary Katrantzou, Marios Schwab en Peter Pilotto.

Maar is het wel de job van een prinses om kleine labels van eigen bodem te promoten? Ze draag een grote verantwoordelijkheid op dit vlak, al vragen we ons af of Kate niet gewoon draagt wat ze zelf graag ziet. (LVR)

Kate Middleton kiest vaak voor kleding van grote modehuizen en is nauwelijks te zien in ontwerpen van minder bekende (Britse) ontwerpers. Dat vinden sommige jonge Britse ontwerpers een gemiste kans. Dat schrijft de Britse Grazia. Op de stijl van Kate Middleton valt nauwelijks iets op te merken. Maar wat opvalt is dat ze vaak kiest voor dezelfde look (jurk, jas, nudepumps en clutch) en de modelabels waarvoor ze kiest zijn weinig verrassend. Tot haar favorieten behoren Alexander McQueen, Temperley, Issa Londen en Jenny Packham. Dit zijn Britse modelabels met een gevestigde waarde in het landschap. Een gemiste kans vindt William Tempest, een jonge Britse ontwerper. Tempest zegt aan de Britse Grazia dat hij graag zou zien dat Kate Middleton meer risico's zou nemen door ontwerpen van jonge Britse designers te dragen. "Ik vind het geweldig dat ze trouw blijft aan Britse modelabels, maar het zijn allemaal grote namen zoals Mulberry en McSueen. Het zou nog beter zijn als ze jonge Britse onderwerpers zou ondersteunen door hun ontwerpen te dragen. Dit zou een enorm verschil voor hen betekenen. Ze heeft de macht om dingen te veranderen", aldus Tempest. Maar Tempest twijfelt of Kate zich hier aan zal wagen. "Ik denk niet dat ze dapper genoeg is. Ze maakt deel uit van de Koninklijke familie en moet zich daardoor aan allerlei regels houden en daar gaat ze zich braaf aan houden. Toch ben ik ervan overtuigd dat als ze jonge designers zou ontmoeten, ze misschien wel ontwerpen van jong talent zou dragen." Kate houdt sterk vast aan grote modenamen, hoewel ze ook regelmatig wordt gezien in jurkjes van meer alternatief Brits ontwerptalent. Denk hierbij aan Jonathan Saunders, Roksanda Ilincic, Erdem, Matthew Williamson en zelfs Christopher Kane. Kate kreeg hiervoor zelfs een schouderklopje van Henry Holland, een grootheid op het vlak van mode in het Verenigd-Koninkrijk. Toch zijn er een aantal namen die lijken te ontbreken in de garderobe van Kate Middleton. Voorbeelden hiervan zijn Mary Katrantzou, Marios Schwab en Peter Pilotto. Maar is het wel de job van een prinses om kleine labels van eigen bodem te promoten? Ze draag een grote verantwoordelijkheid op dit vlak, al vragen we ons af of Kate niet gewoon draagt wat ze zelf graag ziet. (LVR)