Van 9 tot 16 oktober vieren we in België de Week van het Bos. Ontwerpster Anne Fontaine doet dat op haar eigen manier met Ecobags die je vanaf 20 oktober in haar Belgische boetieks kan bemachtigen. De helft van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de Anne Fontaine Foundation, die zich inzet voor het Braziliaanse regenwoud.

De Frans-Braziliaanse ontwerpster werkt dit jaar voor haar actie samen met kunstenares Janaina Tschäpe. Het artistieke werk van deze 'botanist of the imaginery', zoals ze zichzelf noemt, zal de etalages van de Anne Fontaine boetieks sieren. Samen zullen de creatieve geesten ook 10 pulletjes en 2 halskettingen uitbrengen ten voordele van de Anne Fontaine Foundation, die als missie heeft het Atlantische woud van Brazilië te herstellen en te beschermen.

De EcoBag van Anne Fontaine, gemaakt van gerecycleerde plastic flessen en zelf ook volledig recycleerbaar, zal vanaf 20 oktober beschikbaar zijn in de drie Belgische boetieks (Brussel, Antwerpen en Knokke) voor slechts 15 euro.

Week van het Bos

Ook de rest van België staat van 9 tot 16 oktober in het teken van het bos. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) serveren in samenwerking met Natuurpunt en tientallen lokale organisatoren maar liefst 300 activiteiten om het bos in de kijker te zetten. Zo worden er verschillende wandelingen en tentoonstellingen opgezet. Ontdek het volledige programma op www.weekvanhetbos.be.

Vincent Fobelets

Van 9 tot 16 oktober vieren we in België de Week van het Bos. Ontwerpster Anne Fontaine doet dat op haar eigen manier met Ecobags die je vanaf 20 oktober in haar Belgische boetieks kan bemachtigen. De helft van de opbrengst gaat rechtstreeks naar de Anne Fontaine Foundation, die zich inzet voor het Braziliaanse regenwoud. De Frans-Braziliaanse ontwerpster werkt dit jaar voor haar actie samen met kunstenares Janaina Tschäpe. Het artistieke werk van deze 'botanist of the imaginery', zoals ze zichzelf noemt, zal de etalages van de Anne Fontaine boetieks sieren. Samen zullen de creatieve geesten ook 10 pulletjes en 2 halskettingen uitbrengen ten voordele van de Anne Fontaine Foundation, die als missie heeft het Atlantische woud van Brazilië te herstellen en te beschermen. De EcoBag van Anne Fontaine, gemaakt van gerecycleerde plastic flessen en zelf ook volledig recycleerbaar, zal vanaf 20 oktober beschikbaar zijn in de drie Belgische boetieks (Brussel, Antwerpen en Knokke) voor slechts 15 euro. Week van het Bos Ook de rest van België staat van 9 tot 16 oktober in het teken van het bos. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen (VBV) serveren in samenwerking met Natuurpunt en tientallen lokale organisatoren maar liefst 300 activiteiten om het bos in de kijker te zetten. Zo worden er verschillende wandelingen en tentoonstellingen opgezet. Ontdek het volledige programma op www.weekvanhetbos.be. Vincent Fobelets