Stephan Schneider (°1969), geboren in Duitsland, behaalde zijn diploma als modeontwerper aan de Antwerpse modeschool in 1994. De collectie die hij toen als laatstejaars toonde, maakte een zodanige indruk dat hem een stand op de modebeurs tijdens de Parijse modeweek werd aangeboden. Daar bleken de bestellingen van overal ter wereld binnen te lopen, wat Schneider sterkte in zijn plan meteen met eigen collecties te beginnen. In 1996 opende hij een eigen shop in Antwerpen.

De mode van Stephan Schneider, voor zowel mannen als vrouwen, kenmerkt zich door realiteitszin: het alledaagse leven zelf is de inspiratiebron. Zijn kleren zijn fris en down-to-earth, gespitst op functionaliteit en universaliteit. Over het algemeen gebruikt hij dezelfde stoffen en prints voor zijn mannen- en vrouwenkleren: daardoor krijgen zijn damesontwerpen een ietwat strenger en formeler uiterlijk, en zijn herendesigns een zachtere aanblik.

Sinds 2000 showt Schneider zijn mannencollecties in Parijs, steeds in een onbezorgde, mensvriendelijke sfeer. Momenteel verkoopt hij wereldwijd, met een speciale vermelding voor zijn meest loyale afnemer Japan, want daar is de tweede boetiek van Stephan Schneider gevestigd. (DPD)

www.stephanschneider.be

Stephan Schneider (°1969), geboren in Duitsland, behaalde zijn diploma als modeontwerper aan de Antwerpse modeschool in 1994. De collectie die hij toen als laatstejaars toonde, maakte een zodanige indruk dat hem een stand op de modebeurs tijdens de Parijse modeweek werd aangeboden. Daar bleken de bestellingen van overal ter wereld binnen te lopen, wat Schneider sterkte in zijn plan meteen met eigen collecties te beginnen. In 1996 opende hij een eigen shop in Antwerpen. De mode van Stephan Schneider, voor zowel mannen als vrouwen, kenmerkt zich door realiteitszin: het alledaagse leven zelf is de inspiratiebron. Zijn kleren zijn fris en down-to-earth, gespitst op functionaliteit en universaliteit. Over het algemeen gebruikt hij dezelfde stoffen en prints voor zijn mannen- en vrouwenkleren: daardoor krijgen zijn damesontwerpen een ietwat strenger en formeler uiterlijk, en zijn herendesigns een zachtere aanblik.Sinds 2000 showt Schneider zijn mannencollecties in Parijs, steeds in een onbezorgde, mensvriendelijke sfeer. Momenteel verkoopt hij wereldwijd, met een speciale vermelding voor zijn meest loyale afnemer Japan, want daar is de tweede boetiek van Stephan Schneider gevestigd. (DPD) www.stephanschneider.be