H&M ontving 2.700 inzendingen uit 112 landen. Het doel van de wedstrijd is om de kringloop in de mode te sluiten en zo de last van de mode op het milieu te verkleinen. Ontdek hieronder de vijf winnende concepten die de jury van de Global Change Award uit hebben gekozen. Het gaat stuk voor stuk om gedurfde ideeën die de mode-industrie willen veranderen. Alle vijf bedenkers krijgen een deel van het prijzengeld, maar de manier waarop het verdeeld wordt, hangt af van ons allemaal. De innovators met de meeste stemmen, krijgen het meeste geld van de prijzenpot.

De polyester verteerder - microbe inschakelen om polyster te recycleren

Textiel onder water laten groeien - algen inschakelen om hernieuwbaar textiel te maken

Katoen met een milieuvriendelijk oplosmiddel veranderen in rauw materiaal

Een online markt voor textieloverschotten

Nieuw textiel ontwikkelen op basis van citrusafval

Breng je stem uit via www.globalchangeaward.com tussen 1 en 7 februari. Op 10 februari wordt het resultaat bekendgemaakt.

(LP)

H&M ontving 2.700 inzendingen uit 112 landen. Het doel van de wedstrijd is om de kringloop in de mode te sluiten en zo de last van de mode op het milieu te verkleinen. Ontdek hieronder de vijf winnende concepten die de jury van de Global Change Award uit hebben gekozen. Het gaat stuk voor stuk om gedurfde ideeën die de mode-industrie willen veranderen. Alle vijf bedenkers krijgen een deel van het prijzengeld, maar de manier waarop het verdeeld wordt, hangt af van ons allemaal. De innovators met de meeste stemmen, krijgen het meeste geld van de prijzenpot. De polyester verteerder - microbe inschakelen om polyster te recycleren Textiel onder water laten groeien - algen inschakelen om hernieuwbaar textiel te makenKatoen met een milieuvriendelijk oplosmiddel veranderen in rauw materiaal Een online markt voor textieloverschotten Nieuw textiel ontwikkelen op basis van citrusafval Breng je stem uit via www.globalchangeaward.com tussen 1 en 7 februari. Op 10 februari wordt het resultaat bekendgemaakt. (LP)