De Britse modeontwerpster Stella McCartney neemt de leiding bij Designer for Tomorrow, een wedstrijd voor jonge ontwerpers gesponsord door de Duitse keten Peek & Cloppenburg, die plaats vindt tijdens de Berlin Fashion Week. Dat meldt WWD.

Hiermee volgt Stella Marc Jacobs op, de eerste grote naam die het reilen en zeilen van de wedstrijd overzag. Hij zetelde ook al twee keer in de jury.

De wedstrijd werd opgericht in 2009, door P&C, en wil jonge ontwerpers uit Europa de kans geven om hun ontwerpen te laten beoordelen door enkele van de beste modekenners ter wereld. McCartney zal dus vooral de applicaties moeten nakijken en een top tien moeten selecteren.

In mei worden dan de collecties van de finalisten met de overige juryleden bekeken en tijdens de modeweek in juli, beslist de jury wie de winnaar is. (RDM)

De Britse modeontwerpster Stella McCartney neemt de leiding bij Designer for Tomorrow, een wedstrijd voor jonge ontwerpers gesponsord door de Duitse keten Peek & Cloppenburg, die plaats vindt tijdens de Berlin Fashion Week. Dat meldt WWD.Hiermee volgt Stella Marc Jacobs op, de eerste grote naam die het reilen en zeilen van de wedstrijd overzag. Hij zetelde ook al twee keer in de jury. De wedstrijd werd opgericht in 2009, door P&C, en wil jonge ontwerpers uit Europa de kans geven om hun ontwerpen te laten beoordelen door enkele van de beste modekenners ter wereld. McCartney zal dus vooral de applicaties moeten nakijken en een top tien moeten selecteren. In mei worden dan de collecties van de finalisten met de overige juryleden bekeken en tijdens de modeweek in juli, beslist de jury wie de winnaar is. (RDM)