Ontwerpster Stella McCartney en actrice Gwyneth Paltrow hebben samen een capsulecollectie ontwikkeld voor de lezers van Goop, Paltrows website. Dat meldt de Britse Vogue. Paltrow ging al eerder samenwerkingen aan met onder andere Cynthia Rowley, Warby Parker en Alexandra von Furstenberg voor haar website Goop, en nu is het dus de beurt aan haar bestie Stella McCartney. Dat de twee dames een samenwerking aangaan zal niemand verbazen. McCartney en Paltrow zijn al jaren erg close en delen een liefde voor duurzaamheid en gezondheid.

'Ik zie mezelf als een vrouw die mooie dingen liefheeft', aldus Paltrow over haar rol als curator van de lijn. McCartney neemt het ontwerpen op zich, en Paltrow overziet het proces. De actrice wil zich niet moeien in het ontwerpproces omdat haar talent niet daar ligt.

'Ik heb heel wat bewondering voor haar op zoveel verschillende niveaus', zegt de ontwerpster over haar vriendin Paltrow. 'Haar geest en innerlijke schoonheid, zowel als haar uiterlijke schoonheid zijn een grote inspiratie voor me', vult ze aan in een interview met WWD. Paltrow vertelde ook nog dat ze aanvoelde dat het het juiste moment was voor een samenwerking: 'we vullen elkaar aan. Het was de juiste tijd. We zijn erg goede vrienden en brengen twee werelden samen zonder ze te forceren'.

Naar wat we horen zal de collectie nauw aansluiten bij de stijl van de twee dames: simpel, maar stijlvol. Geen eco-sportlijn - wat ook een optie was gezien de voorkeuren van de dames - maar wel degelijke, klassieke stukken zoals een zwarte blazer en zwarte jeans. Op 12 september wordt de lijn gelanceerd op Goop. (LP)

Ontwerpster Stella McCartney en actrice Gwyneth Paltrow hebben samen een capsulecollectie ontwikkeld voor de lezers van Goop, Paltrows website. Dat meldt de Britse Vogue. Paltrow ging al eerder samenwerkingen aan met onder andere Cynthia Rowley, Warby Parker en Alexandra von Furstenberg voor haar website Goop, en nu is het dus de beurt aan haar bestie Stella McCartney. Dat de twee dames een samenwerking aangaan zal niemand verbazen. McCartney en Paltrow zijn al jaren erg close en delen een liefde voor duurzaamheid en gezondheid. 'Ik zie mezelf als een vrouw die mooie dingen liefheeft', aldus Paltrow over haar rol als curator van de lijn. McCartney neemt het ontwerpen op zich, en Paltrow overziet het proces. De actrice wil zich niet moeien in het ontwerpproces omdat haar talent niet daar ligt. 'Ik heb heel wat bewondering voor haar op zoveel verschillende niveaus', zegt de ontwerpster over haar vriendin Paltrow. 'Haar geest en innerlijke schoonheid, zowel als haar uiterlijke schoonheid zijn een grote inspiratie voor me', vult ze aan in een interview met WWD. Paltrow vertelde ook nog dat ze aanvoelde dat het het juiste moment was voor een samenwerking: 'we vullen elkaar aan. Het was de juiste tijd. We zijn erg goede vrienden en brengen twee werelden samen zonder ze te forceren'. Naar wat we horen zal de collectie nauw aansluiten bij de stijl van de twee dames: simpel, maar stijlvol. Geen eco-sportlijn - wat ook een optie was gezien de voorkeuren van de dames - maar wel degelijke, klassieke stukken zoals een zwarte blazer en zwarte jeans. Op 12 september wordt de lijn gelanceerd op Goop. (LP)