De authentieke Adidas-tennisschoen 'Stan Smith', die in da jaren '70 werd ontworpen door de gelijknamige oud-tennisser, won het laatste anderhalf jaar enorm aan populariteit. Het schoeisel valt niet meer weg te denken uit het straatbeeld, tot ergernis van sommigen. Zo werd een Instagrampagina 'Stansmithophobe' opgericht.

Als reactie op de hype heeft een Franse jongeman de account in het leven geroepen die op een grappige manier spot met de - volgens hem al lang niet meer originele - trend. "Stop de invasie", luidt de slogan van de account Stansmithophobe op Instagram.

Instagram stansmithophobe
© Instagram stansmithophobe

Volgens de Parijse beheerder van de pagina beschadigen het grote aantal Stan Smith-dragers het imago van de authentieke tennisschoen. "De Duitsers (Adidas is een Duits sportmerk nvdr) vallen Frankrijk weer binnen", grapt hij.

Mogelijks vond de gefrustreerde Fransman ondertussen een nuttiger doel om zijn leven vorm te geven. Sinds gisteren is zijn Instagramaccount namelijk verdwenen. Ofwel heeft hij ons gewoon geblokkeerd omdat hij zag welke schoenen we droegen.

(LD)

De authentieke Adidas-tennisschoen 'Stan Smith', die in da jaren '70 werd ontworpen door de gelijknamige oud-tennisser, won het laatste anderhalf jaar enorm aan populariteit. Het schoeisel valt niet meer weg te denken uit het straatbeeld, tot ergernis van sommigen. Zo werd een Instagrampagina 'Stansmithophobe' opgericht.Als reactie op de hype heeft een Franse jongeman de account in het leven geroepen die op een grappige manier spot met de - volgens hem al lang niet meer originele - trend. "Stop de invasie", luidt de slogan van de account Stansmithophobe op Instagram. Volgens de Parijse beheerder van de pagina beschadigen het grote aantal Stan Smith-dragers het imago van de authentieke tennisschoen. "De Duitsers (Adidas is een Duits sportmerk nvdr) vallen Frankrijk weer binnen", grapt hij.Mogelijks vond de gefrustreerde Fransman ondertussen een nuttiger doel om zijn leven vorm te geven. Sinds gisteren is zijn Instagramaccount namelijk verdwenen. Ofwel heeft hij ons gewoon geblokkeerd omdat hij zag welke schoenen we droegen.(LD)