De 25-jarige Vallentino Smith heeft een aanklacht ingediend tegen ontwerpster Donna Karan. Het bedrijf zou hem niks betaald hebben tijdens zijn stageperiode bij de ontwerpster in 2009. Dat schrijft de New York Daily News.

De voormalige stagiair uit Queens in New York wou erg graag een carrière in de mode-industrie en was daarom ook door het dolle hij toen hij als stagiair aan de slag kon op het hoofdkantoor van Donna Karan. "Bij aanvang van mijn stage werd er me verteld dat ik heel erg veel zou kunnen bijleren," zegt Smith. Maar in werkelijkheid moest hij koffie halen voor zijn collega's en kleding in de kasten hangen. Hij werkte 16 uur per week ,maar werd hier niet voor betaald.

Nu is Smith van mening dat hij is misbruikt door het modebedrijf en klaagt hen nu aan voor het achterstallig loon. Hij wil dat ze hem alsnog het minimumloon uitbetalen van 5,42 euro per uur.

Naast de aanklacht van Smith zouden er nog tal van andere stagiairs zijn, minstens 24 mensen, die nooit betaald zouden zijn geweest tijdens hun stage bij het modelabel. Donna Karan heeft voorlopig nog niet gereageerd op de aanklacht, zo schrijft New York Daily News. (LVR)

De 25-jarige Vallentino Smith heeft een aanklacht ingediend tegen ontwerpster Donna Karan. Het bedrijf zou hem niks betaald hebben tijdens zijn stageperiode bij de ontwerpster in 2009. Dat schrijft de New York Daily News. De voormalige stagiair uit Queens in New York wou erg graag een carrière in de mode-industrie en was daarom ook door het dolle hij toen hij als stagiair aan de slag kon op het hoofdkantoor van Donna Karan. "Bij aanvang van mijn stage werd er me verteld dat ik heel erg veel zou kunnen bijleren," zegt Smith. Maar in werkelijkheid moest hij koffie halen voor zijn collega's en kleding in de kasten hangen. Hij werkte 16 uur per week ,maar werd hier niet voor betaald. Nu is Smith van mening dat hij is misbruikt door het modebedrijf en klaagt hen nu aan voor het achterstallig loon. Hij wil dat ze hem alsnog het minimumloon uitbetalen van 5,42 euro per uur. Naast de aanklacht van Smith zouden er nog tal van andere stagiairs zijn, minstens 24 mensen, die nooit betaald zouden zijn geweest tijdens hun stage bij het modelabel. Donna Karan heeft voorlopig nog niet gereageerd op de aanklacht, zo schrijft New York Daily News. (LVR)