Er gaat dit seizoen geen dag voorbij zonder opvallende verschuivingen in de textielindustrie. Sophia Kokosalaki, de bekendste Griekse ontwerpster, pakte deze week uit met dubbel nieuws: ze kocht haar eigen merk terug van Only The Brave, de modegroep van Renzo Rosso die onder meer Maison Martin Margiela en Viktor & Rolf beheert. Kokosalaki, die haar merk begon in 1999, wordt na twee jaar in de armen van een grote multinational opnieuw klein en onafhankelijk.

Tegelijk bezorgde Rosso de ontwerpster een nieuwe baan. Ze wordt de ontwerpster van Black Gold, de in februari 2008 gelanceerde, duurdere modelijn van Diesel. "Ze heeft ongelooflijk veel talent," zei Rosso over Kokosalaki in een perscommuniqué. "Haar smaak inzake high fashion is bekend, maar wat mensen niet noodzakelijk van haar verwachten is dat ze ook een talent heeft voor denim en casual kleren, en dat is nu net de essentie van Diesel Black Gold."

Kokosalaki ontwierp eerder al kortstondig voor Vionnet, het historische Parijse couturemerk. Die relance was een mislukking. Vionnet doet dit najaar een nieuwe poging, met een nieuwe ontwerper. Een gelijkaardige retour was aangekondigd voor Schiaparelli, ooit de grote rivale van Coco Chanel. Schiaparelli is sinds kort eigendom van Diegeo Della Valle, van de Tod's groep. Della Valle kondigde gisteren aan dat hij het merk nog steeds wilt heropstarten, maar dat de plannen zijn uitgesteld tot 2011. Hij heeft zijn handen vol met Tod's en schoenenmerk Roger Vivier. Ook Diesel Black Gold neemt allicht een seizoen vakantie. Er komt in september in elk geval geen dure catwalkshow in New York. De crisis uitzitten, heet dat.

Jesse Brouns.

Er gaat dit seizoen geen dag voorbij zonder opvallende verschuivingen in de textielindustrie. Sophia Kokosalaki, de bekendste Griekse ontwerpster, pakte deze week uit met dubbel nieuws: ze kocht haar eigen merk terug van Only The Brave, de modegroep van Renzo Rosso die onder meer Maison Martin Margiela en Viktor & Rolf beheert. Kokosalaki, die haar merk begon in 1999, wordt na twee jaar in de armen van een grote multinational opnieuw klein en onafhankelijk.Tegelijk bezorgde Rosso de ontwerpster een nieuwe baan. Ze wordt de ontwerpster van Black Gold, de in februari 2008 gelanceerde, duurdere modelijn van Diesel. "Ze heeft ongelooflijk veel talent," zei Rosso over Kokosalaki in een perscommuniqué. "Haar smaak inzake high fashion is bekend, maar wat mensen niet noodzakelijk van haar verwachten is dat ze ook een talent heeft voor denim en casual kleren, en dat is nu net de essentie van Diesel Black Gold."Kokosalaki ontwierp eerder al kortstondig voor Vionnet, het historische Parijse couturemerk. Die relance was een mislukking. Vionnet doet dit najaar een nieuwe poging, met een nieuwe ontwerper. Een gelijkaardige retour was aangekondigd voor Schiaparelli, ooit de grote rivale van Coco Chanel. Schiaparelli is sinds kort eigendom van Diegeo Della Valle, van de Tod's groep. Della Valle kondigde gisteren aan dat hij het merk nog steeds wilt heropstarten, maar dat de plannen zijn uitgesteld tot 2011. Hij heeft zijn handen vol met Tod's en schoenenmerk Roger Vivier. Ook Diesel Black Gold neemt allicht een seizoen vakantie. Er komt in september in elk geval geen dure catwalkshow in New York. De crisis uitzitten, heet dat.Jesse Brouns.