Modeontwerpster Sonia Rykiel ontving in Parijs twee prestigieuze awards: de Grande Médaille de Vermeil de la Ville de Paris en de Insignes de Commandeur des Arts et des Lettres. Dat meldt WWD.

De eerste prijs wordt gegeven aan culturele figuren die een grote impact op de stad hebben gehad, de tweede award is een van de hoogste rangen die een Franse burger kan krijgen.

De uitreiking van de awards gebeurde in het bijzijn van burgemeester Bertrand Delanoë en van zakenman Pierre Bergé. "Sonia begrijpt dat mode niet enkel dient om de lusten van ontwerpers te bevredigen, maar vooral om vrouwen aan te spreken", zei Pierre Bergé.

"Ik heb een zorgenvrij bestaan geleefd waarin ik verschillende rollen heb kunnen spelen en de wereld heb rondgereisd. Ik hou van het leven, van plezier en van ontwerpen", aldus Rykiel tijdens de ceremonie.

"Tijdens het ontwerpen stelde ik me een vrouw voor, iemand speciaal die alles is waar ik van hou. Ik heb op basis daarvan een sweater ontwikkeld die zo aansluitend is dat ik tot koningin van breiwaren werd gekroond." (RDM)

Modeontwerpster Sonia Rykiel ontving in Parijs twee prestigieuze awards: de Grande Médaille de Vermeil de la Ville de Paris en de Insignes de Commandeur des Arts et des Lettres. Dat meldt WWD.De eerste prijs wordt gegeven aan culturele figuren die een grote impact op de stad hebben gehad, de tweede award is een van de hoogste rangen die een Franse burger kan krijgen. De uitreiking van de awards gebeurde in het bijzijn van burgemeester Bertrand Delanoë en van zakenman Pierre Bergé. "Sonia begrijpt dat mode niet enkel dient om de lusten van ontwerpers te bevredigen, maar vooral om vrouwen aan te spreken", zei Pierre Bergé. "Ik heb een zorgenvrij bestaan geleefd waarin ik verschillende rollen heb kunnen spelen en de wereld heb rondgereisd. Ik hou van het leven, van plezier en van ontwerpen", aldus Rykiel tijdens de ceremonie. "Tijdens het ontwerpen stelde ik me een vrouw voor, iemand speciaal die alles is waar ik van hou. Ik heb op basis daarvan een sweater ontwikkeld die zo aansluitend is dat ik tot koningin van breiwaren werd gekroond." (RDM)