'Antwerpse' modestudenten weten vaak wat ze willen, Brusselaars zijn eerder een verhaal met horten en merkwaardige wendingen. Sofie D'Hoore (41) wordt tandarts in Leuven, daarna belandt ze via een textielopleiding in Gent aan de Antwerpse modeacademie. Al na twee jaar gaat D'Hoore in Milaan de productie van Belgische Private Collection leiden.

Terug in Brussel, creëert ze in1990 een eigen label. Typische elementen zijn double face-mantels, luxueuze materialen en uitgezuiverde, vloeiende lijnen. D'Hoore speelt met tijdloze klassiekers, en dat lijkt aardig te lukken. (WD)

'Antwerpse' modestudenten weten vaak wat ze willen, Brusselaars zijn eerder een verhaal met horten en merkwaardige wendingen. Sofie D'Hoore (41) wordt tandarts in Leuven, daarna belandt ze via een textielopleiding in Gent aan de Antwerpse modeacademie. Al na twee jaar gaat D'Hoore in Milaan de productie van Belgische Private Collection leiden.Terug in Brussel, creëert ze in1990 een eigen label. Typische elementen zijn double face-mantels, luxueuze materialen en uitgezuiverde, vloeiende lijnen. D'Hoore speelt met tijdloze klassiekers, en dat lijkt aardig te lukken. (WD)