Als het oudejaarsdiner nog maar goed en wel is verteerd, de champagnefles geledigd en de nieuwjaarswensen uitgedeeld, begint voor modeliefhebbers alweer het volgende feest. Want op 3 januari starten de winterkoopjes. In ons land trekt elk jaar ongeveer 40 procent van de mensen op koopjesjacht, zo blijkt uit onderzoek van verbruikersorganisatie OIVO.

Vooral wie jonger is dan veertig werpt zich in de strijd om een koopje op de kop te tikken, net als mensen die deel uit maken van een groot gezin. Vijfenzestig-plussers en mensen met een bescheiden inkomen houden het minst van de solden. Ook zijn Walen minder tuk op koopjes dan Vlamingen of Brusselaars.

Zoals enigszins voorspelbaar gaat de grootste hap van het soldenbudget naar vrouwenkleding, daarna naar kleren voor mannen en dan volgt de uitzet voor kinderen.

Tot slot blijkt uit het onderzoek dat 44 procent van de mensen geld opzij zet om soldenaankopen te kunnen betalen. Twaalf procent van de consumenten gaat daarvoor zelfs een verbruikerskrediet aan.

De wintersolden lopen van 3 tot 31 januari 2011.

Belga/AH.

Als het oudejaarsdiner nog maar goed en wel is verteerd, de champagnefles geledigd en de nieuwjaarswensen uitgedeeld, begint voor modeliefhebbers alweer het volgende feest. Want op 3 januari starten de winterkoopjes. In ons land trekt elk jaar ongeveer 40 procent van de mensen op koopjesjacht, zo blijkt uit onderzoek van verbruikersorganisatie OIVO. Vooral wie jonger is dan veertig werpt zich in de strijd om een koopje op de kop te tikken, net als mensen die deel uit maken van een groot gezin. Vijfenzestig-plussers en mensen met een bescheiden inkomen houden het minst van de solden. Ook zijn Walen minder tuk op koopjes dan Vlamingen of Brusselaars. Zoals enigszins voorspelbaar gaat de grootste hap van het soldenbudget naar vrouwenkleding, daarna naar kleren voor mannen en dan volgt de uitzet voor kinderen. Tot slot blijkt uit het onderzoek dat 44 procent van de mensen geld opzij zet om soldenaankopen te kunnen betalen. Twaalf procent van de consumenten gaat daarvoor zelfs een verbruikerskrediet aan. De wintersolden lopen van 3 tot 31 januari 2011. Belga/AH.