De banken zijn misschien bedaard, maar de crisis is nog lang niet achter de rug. Voor wie nog op koopjesjacht wil of al van plan is de nieuwe collecties te ontdekken: vijf onbetaalbare winkeltips van Knack Weekend-styliste Chaja Birdsong. Om creatief om te springen met de crisis, zonder aan stijl in te boeten.

1. Investeer in tijdloze tussenseizoenkleding, zoals een wollen cardigan, een wit klassiek hemd of een omslagjurkje, die je het hele jaar door met elkaar kan combineren. Vergeet dikke winterjassen of luchtige jurkjes, laagjes transformeren je outfit in geen tijd naar ieder seizoen.

2. Ga voor natuurlijke materialen zoals zwaar katoen en wol. Ze houden je 's zomer koel en lekker warm tijdens de winter. Laagjes zijn opnieuw het modewoord.

3. Tijdloos hoeft daarom niet saai te zijn. Zwart blijft een klassieker, maar aarzel niet om ook eens een blauw, wit of rood kledingstuk uit de rekken te halen.

4. Bespaar niet op kwaliteit. Een duurder T-shirt gaat vaak veel langer mee dan een goedkoop exemplaartje. De optelsom is dan gauw gemaakt, niet alleen in de portemonnee maar ook vanuit een ecologisch standpunt. Duurzaamheid is op alle vlakken dé trend van de eenentwintigste eeuw.

5. Koop met mate. We hebben met z'n allen veel te veel kleren in de kast hangen die we nooit of zelden dragen. Denk dus steeds bewust na over wat je koopt en hoe je het kan combineren met je bestaande garderobe. Laat je ook niet verleiden door een koopje: een goedkoop stuk dat je niet nodig hebt, blijft een dure investering.

De banken zijn misschien bedaard, maar de crisis is nog lang niet achter de rug. Voor wie nog op koopjesjacht wil of al van plan is de nieuwe collecties te ontdekken: vijf onbetaalbare winkeltips van Knack Weekend-styliste Chaja Birdsong. Om creatief om te springen met de crisis, zonder aan stijl in te boeten.1. Investeer in tijdloze tussenseizoenkleding, zoals een wollen cardigan, een wit klassiek hemd of een omslagjurkje, die je het hele jaar door met elkaar kan combineren. Vergeet dikke winterjassen of luchtige jurkjes, laagjes transformeren je outfit in geen tijd naar ieder seizoen. 2. Ga voor natuurlijke materialen zoals zwaar katoen en wol. Ze houden je 's zomer koel en lekker warm tijdens de winter. Laagjes zijn opnieuw het modewoord. 3. Tijdloos hoeft daarom niet saai te zijn. Zwart blijft een klassieker, maar aarzel niet om ook eens een blauw, wit of rood kledingstuk uit de rekken te halen. 4. Bespaar niet op kwaliteit. Een duurder T-shirt gaat vaak veel langer mee dan een goedkoop exemplaartje. De optelsom is dan gauw gemaakt, niet alleen in de portemonnee maar ook vanuit een ecologisch standpunt. Duurzaamheid is op alle vlakken dé trend van de eenentwintigste eeuw. 5. Koop met mate. We hebben met z'n allen veel te veel kleren in de kast hangen die we nooit of zelden dragen. Denk dus steeds bewust na over wat je koopt en hoe je het kan combineren met je bestaande garderobe. Laat je ook niet verleiden door een koopje: een goedkoop stuk dat je niet nodig hebt, blijft een dure investering.