De populaire Japanse kledingketen Uniqlo plant zijn expansie voor 2010 in Europa, met winkels in steden als Madrid, Barcelona en Milaan. Na het Verenigd Koninkrijk opende Uniqlo enkele maanden geleden al een flagship store in Parijs. De keten staat bekend om haar spotgoedkope kasjmier truien in duizend-en-een kleuren.

In oktober werd de Parijse modeweek bijna overschaduwd door het debuut, op het Europese vasteland, van de Japanse winkelketen Uniqlo. Nu blijkt dat de Parijse flagship store een succes is, zal de populaire winkelstraatgigant zes bijkomende winkels openen in het centrum van Parijs. In het Verenigd Koninkrijk staat de teller al op 14 winkels. Uniqlo laat haar oog nu ook vallen op de rest van Europa. Spanje, Italië en Duitsland zijn waarschijnlijk eerst aan de beurt.

Uniqlo kwam afgelopen lente al in het nieuws door de samenwerking met de Duitse ontwerpster Jil Sander, die haar stempel drukte op het volledige gamma van de fast fashion-keten. De tweede +J collectie zal beschikbaar zijn in de Engelse shops vanaf 7 januari en in de Franse vanaf 20 januari.

De betaalbare mode van Uniqlo is al immens populair in Azië en de Verenigde Staten en verovert nu dus ook stapsgewijs Europa. Op een Belgische winkel is het voorlopig nog even wachten. Een ding is zeker, H&M heeft er een serieuze concurrent bij.

Vincent Fobelets

De populaire Japanse kledingketen Uniqlo plant zijn expansie voor 2010 in Europa, met winkels in steden als Madrid, Barcelona en Milaan. Na het Verenigd Koninkrijk opende Uniqlo enkele maanden geleden al een flagship store in Parijs. De keten staat bekend om haar spotgoedkope kasjmier truien in duizend-en-een kleuren. In oktober werd de Parijse modeweek bijna overschaduwd door het debuut, op het Europese vasteland, van de Japanse winkelketen Uniqlo. Nu blijkt dat de Parijse flagship store een succes is, zal de populaire winkelstraatgigant zes bijkomende winkels openen in het centrum van Parijs. In het Verenigd Koninkrijk staat de teller al op 14 winkels. Uniqlo laat haar oog nu ook vallen op de rest van Europa. Spanje, Italië en Duitsland zijn waarschijnlijk eerst aan de beurt. Uniqlo kwam afgelopen lente al in het nieuws door de samenwerking met de Duitse ontwerpster Jil Sander, die haar stempel drukte op het volledige gamma van de fast fashion-keten. De tweede +J collectie zal beschikbaar zijn in de Engelse shops vanaf 7 januari en in de Franse vanaf 20 januari. De betaalbare mode van Uniqlo is al immens populair in Azië en de Verenigde Staten en verovert nu dus ook stapsgewijs Europa. Op een Belgische winkel is het voorlopig nog even wachten. Een ding is zeker, H&M heeft er een serieuze concurrent bij. Vincent Fobelets