Het Leuvense stadsbestuur en het lokale handelscomité hebben het deel van de Tiensestraat tussen het centraal gelegen Rector De Somerplein en het Herbert Hooverplein ingehuldigd als winkelwandelstraat. Daarmee wordt een nieuw deel van de Leuvense binnenstad verkeersvrij.

De Vismarkt en het deel van de Mechelsestraat tot aan de Sint-Geertruikerk is het volgende stadsdeel dat Leuven over enkele jaren verkeersvrij wil maken.

Gerenoveerde gevels

Dirk Robbeets, schepen van Openbare Werken, stelde overtuigd te zijn dat de handelaars na vele jaren van twijfelen uiteindelijk de goede keuze maakten voor een autovrije straat. Leuven maakt een winkelstraat immers pas autovrij als minstens de helft van de handelaars daar achter staat.

Robbeets stelde ook tevreden vast dat dit project geleid heeft tot diverse initiatieven van handelaars om hun gevels en vitrines te renoveren. Ook de KU Leuven liet in deze straat de voorgevels van De Valk, waarin de Rechtsfaculteit huist is, renoveren.

Ondergrondse parking

Robbeets wees ook op het streven van het stadsbestuur om op termijn het deel van de binnenstad tussen de oudste vestingmuren volledig autoluw te maken. Het volgende project in dit verband is het verkeersvrij maken van de Vismarkt en het deel van de Mechelsestraat van de Vismarkt tot aan de Sint-Geertruikerk.

Hiervoor dient eerst een ondergrondse parking voor meer dan 600 wagens te worden aangelegd onder de Bruul. Leuven bereidt de bouw van deze parking momenteel administratief voor en hoopt in 2014-2015 met de aanleg te kunnen starten. (Belga/MS)

Het Leuvense stadsbestuur en het lokale handelscomité hebben het deel van de Tiensestraat tussen het centraal gelegen Rector De Somerplein en het Herbert Hooverplein ingehuldigd als winkelwandelstraat. Daarmee wordt een nieuw deel van de Leuvense binnenstad verkeersvrij. De Vismarkt en het deel van de Mechelsestraat tot aan de Sint-Geertruikerk is het volgende stadsdeel dat Leuven over enkele jaren verkeersvrij wil maken.Gerenoveerde gevels Dirk Robbeets, schepen van Openbare Werken, stelde overtuigd te zijn dat de handelaars na vele jaren van twijfelen uiteindelijk de goede keuze maakten voor een autovrije straat. Leuven maakt een winkelstraat immers pas autovrij als minstens de helft van de handelaars daar achter staat. Robbeets stelde ook tevreden vast dat dit project geleid heeft tot diverse initiatieven van handelaars om hun gevels en vitrines te renoveren. Ook de KU Leuven liet in deze straat de voorgevels van De Valk, waarin de Rechtsfaculteit huist is, renoveren.Ondergrondse parking Robbeets wees ook op het streven van het stadsbestuur om op termijn het deel van de binnenstad tussen de oudste vestingmuren volledig autoluw te maken. Het volgende project in dit verband is het verkeersvrij maken van de Vismarkt en het deel van de Mechelsestraat van de Vismarkt tot aan de Sint-Geertruikerk. Hiervoor dient eerst een ondergrondse parking voor meer dan 600 wagens te worden aangelegd onder de Bruul. Leuven bereidt de bouw van deze parking momenteel administratief voor en hoopt in 2014-2015 met de aanleg te kunnen starten. (Belga/MS)