Sebnem Günay: ‘Als ontwerper en ondernemer ben ik niet bang om risico’s te nemen’

Sebnem Günay. © Johan Jacobs

Sebnem Günay is ontwerpster en afkomstig uit Beringen. Ze woont nu in Istanboel en lanceerde in oktober haar modelabel SEBNEMGUNAY. Ze neemt in maart voor de vijfde keer deel aan de Istanbul Fashion Week.

‘Op mijn negentiende, na mijn studies handel, ben ik naar de Istanbul Moda Academy getrokken. Achteraf ben ik er gebleven om mijn label op te starten. Niet omdat ik dacht dat er in België geen toekomst voor me was, maar omdat Istanboel een cosmopolitische en ondernemende stad is.

‘Jong creatief talent kan er makkelijk netwerken en wordt er snel opgepikt. Daarom kwam er ook niets van mijn oorspronkelijke plan om een bijkomende modeopleiding te volgen in Antwerpen of Londen. Tijdens mijn studies kreeg ik al zulke leuke reacties en mooie kansen dat ik gewoon vooruit moest. Bovendien zijn de opstartkosten voor jonge ondernemers een stuk lager in Istanboel.

‘Als je geen ervaring hebt, zijn stoffenleveranciers en productieateliers weliswaar niet meteen geneigd om in je te geloven. Maar hulp van mijn vader, een textielfabrikant die in Turkije voor verschillende ketens produceert, heb ik nooit gewild. Als ontwerper en ondernemer ben ik niet bang om risico’s te nemen, en als iemand die zelf van nul begonnen is en het allemaal op eigen kracht gedaan heeft, kostte het mijn vader geen enkele moeite om me los te laten. Nu mijn eerste collectie en webshop er staan, is hij net zo trots als ikzelf.’

sebnemgunay.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content