Iedereen kent de retrokoelkasten van fabrikant Smeg, maar nu kregen ze een designerkleedje aangemeten. De 100 exclusieve toestellen werden één voor één met de hand beschilderd door een Siciliaanse artiest, een activiteit die telkens maar liefst 240 uur in beslag nam.

Exclusiviteit heeft zijn prijs natuurlijk. Volgens Mashable moet je minstens 37.000 euro neertellen om een exemplaar te bemachtigen. De collectie werd voorgesteld tijdens het Salone Internazionale Del Mobile, dé beurs voor meubels en design, in Milaan. Het is niet de eerste keer dat Smeg een samenwerking aangaat, eerder kregen de koelkasten al een make-over van Swarovski en Mini Cooper. (AB)

Iedereen kent de retrokoelkasten van fabrikant Smeg, maar nu kregen ze een designerkleedje aangemeten. De 100 exclusieve toestellen werden één voor één met de hand beschilderd door een Siciliaanse artiest, een activiteit die telkens maar liefst 240 uur in beslag nam.Exclusiviteit heeft zijn prijs natuurlijk. Volgens Mashable moet je minstens 37.000 euro neertellen om een exemplaar te bemachtigen. De collectie werd voorgesteld tijdens het Salone Internazionale Del Mobile, dé beurs voor meubels en design, in Milaan. Het is niet de eerste keer dat Smeg een samenwerking aangaat, eerder kregen de koelkasten al een make-over van Swarovski en Mini Cooper. (AB)