Morgen wordt 'Sex and the City 2', dé modefilm bij uitstek, wereldwijd gelanceerd. Reden genoeg dus voor fashionista's om met spanning te zitten wachten op de waanzinnige outfits van Carrie en co.

Op de avant-première in New York gaven de hoofdrolspeelsters al een voorsmaakje van wat de fans mogen verwachten. Het viertal schitterde, zoals verwacht, in prachtige creaties. Vooral de opvallende gele Valentino-jurk van Sarah Jessica Parker kon op heel wat bewonderende blikken rekenen.

Modehype

Dat de kledij van Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda een belangrijk onderdeel van de film vormt, geeft de styliste van de film, Patricia Field, toe aan Woman's Wear Daily. Zij is ook het brein achter de uitzinnige, ietwat excentrieke, outfits uit de serie en de eerste film. "In de eerste film lag de nadruk meer op accessoires, zoals de tailleriem met studs en de Romeinse sandalen. Nu zijn de outfits in hun geheel belangrijker."

Toch veroorzaakten de torenhoge Romeinse sandalen van Vivienne Westwood, die SJP op de filmposter van de nieuwe SATC-fim draagt, al een modehype. Oorspronkelijk waren de sandalen enkel voor de catwalk bedoeld, maar door de talloze reacties zullen de schoenen toch in enkele Westwood-boetieks verkocht worden.

Ook 'Halston Heritage', het modemerk waarvoor SJP sinds kort ontwerpt, maakt zijn opwachting in de film. De meiden zullen in verschillende 'Halston Heritage'-creaties te zien zijn. De witte jurk, waarin Carrie tijdens de trailer haar opwachting maakt, is nog voor de première van de film al een klassieker.

Modeliefhebbers mogen zich ook aan enkele Oosters getinte outfits verwachten. Daar zit het plezierreisje naar Abu Dhabi voor iets tussen. Maar zelfs in de woestijn zijn de Manolo Blahniks en Christian Louboutins nooit ver weg voor het viertal. "Ik heb me echt uitgeleefd tijdens deze film", biecht Field op. "Zelfs een cocktail drinken was een gelegenheid om de meiden in een nieuwe outfit te hullen."

Klavertje vier

Over de verhaallijn doen de wildste geruchten de ronde. Er hangt de actrices dan ook een miljoenenschadeclaim boven het hoofd als ze te veel onthullen over de film. Wel is zeker dat een jurk uit het derde seizoen opnieuw haar opwachting maakt en deel uitmaakt van de filmplot.

"De jurk met de krantprint van John Galliano voor Christian Dior zal in de film te zien zijn, maar meer kan ik daar niet over vertellen", zegt Field. Carrie is ook met een nieuwe geluksbrenger gespot. Haar naamplaatje wordt in de film meerdere keren vervangen door een klavertje vier. Field ontwierp zelfs een betaalbare versie van het juweel voor Payless ShoeSource.

Tiffany Philips

De film wordt op 27 mei wereldwijd gelanceerd. Te bekijken vanaf 2 juni in de Belgische bioscopen.

Morgen wordt 'Sex and the City 2', dé modefilm bij uitstek, wereldwijd gelanceerd. Reden genoeg dus voor fashionista's om met spanning te zitten wachten op de waanzinnige outfits van Carrie en co.Op de avant-première in New York gaven de hoofdrolspeelsters al een voorsmaakje van wat de fans mogen verwachten. Het viertal schitterde, zoals verwacht, in prachtige creaties. Vooral de opvallende gele Valentino-jurk van Sarah Jessica Parker kon op heel wat bewonderende blikken rekenen. Modehype Dat de kledij van Carrie, Samantha, Charlotte en Miranda een belangrijk onderdeel van de film vormt, geeft de styliste van de film, Patricia Field, toe aan Woman's Wear Daily. Zij is ook het brein achter de uitzinnige, ietwat excentrieke, outfits uit de serie en de eerste film. "In de eerste film lag de nadruk meer op accessoires, zoals de tailleriem met studs en de Romeinse sandalen. Nu zijn de outfits in hun geheel belangrijker." Toch veroorzaakten de torenhoge Romeinse sandalen van Vivienne Westwood, die SJP op de filmposter van de nieuwe SATC-fim draagt, al een modehype. Oorspronkelijk waren de sandalen enkel voor de catwalk bedoeld, maar door de talloze reacties zullen de schoenen toch in enkele Westwood-boetieks verkocht worden. Ook 'Halston Heritage', het modemerk waarvoor SJP sinds kort ontwerpt, maakt zijn opwachting in de film. De meiden zullen in verschillende 'Halston Heritage'-creaties te zien zijn. De witte jurk, waarin Carrie tijdens de trailer haar opwachting maakt, is nog voor de première van de film al een klassieker. Modeliefhebbers mogen zich ook aan enkele Oosters getinte outfits verwachten. Daar zit het plezierreisje naar Abu Dhabi voor iets tussen. Maar zelfs in de woestijn zijn de Manolo Blahniks en Christian Louboutins nooit ver weg voor het viertal. "Ik heb me echt uitgeleefd tijdens deze film", biecht Field op. "Zelfs een cocktail drinken was een gelegenheid om de meiden in een nieuwe outfit te hullen." Klavertje vierOver de verhaallijn doen de wildste geruchten de ronde. Er hangt de actrices dan ook een miljoenenschadeclaim boven het hoofd als ze te veel onthullen over de film. Wel is zeker dat een jurk uit het derde seizoen opnieuw haar opwachting maakt en deel uitmaakt van de filmplot. "De jurk met de krantprint van John Galliano voor Christian Dior zal in de film te zien zijn, maar meer kan ik daar niet over vertellen", zegt Field. Carrie is ook met een nieuwe geluksbrenger gespot. Haar naamplaatje wordt in de film meerdere keren vervangen door een klavertje vier. Field ontwierp zelfs een betaalbare versie van het juweel voor Payless ShoeSource. Tiffany PhilipsDe film wordt op 27 mei wereldwijd gelanceerd. Te bekijken vanaf 2 juni in de Belgische bioscopen.