Heel wat vrouwelijke modellen zouden moord en brand schreeuwen wanneer ze gevraagd werden om als man te poseren. Saskia De Brauw, de Nederlandse androgyne schone, werd bij Hedi Slimane geroepen om als model te fungeren in de zomercampagnes van Saint Laurent Paris. Wat De Brauw niet wist toen de lampen van de fotograaf voor haar ogen flitsten was dat haar foto's gebruikt zouden worden om de mannenlijn van Saint Laurent Paris te promoten.

"Terwijl de dag vorderde begon het me wel duidelijk te worden", vertelt De Brauw aan I-D Magazine. "Maar ik was op voorhand niet ingelicht." Volgens De Brauw vond Slimane haar "jongensachtig", en daar heeft hij niet helemaal ongelijk in. "In Parijs word ik soms aangesproken met 'bonjour monsieur'', aldus De Brauw. (KS)

Heel wat vrouwelijke modellen zouden moord en brand schreeuwen wanneer ze gevraagd werden om als man te poseren. Saskia De Brauw, de Nederlandse androgyne schone, werd bij Hedi Slimane geroepen om als model te fungeren in de zomercampagnes van Saint Laurent Paris. Wat De Brauw niet wist toen de lampen van de fotograaf voor haar ogen flitsten was dat haar foto's gebruikt zouden worden om de mannenlijn van Saint Laurent Paris te promoten. "Terwijl de dag vorderde begon het me wel duidelijk te worden", vertelt De Brauw aan I-D Magazine. "Maar ik was op voorhand niet ingelicht." Volgens De Brauw vond Slimane haar "jongensachtig", en daar heeft hij niet helemaal ongelijk in. "In Parijs word ik soms aangesproken met 'bonjour monsieur'', aldus De Brauw. (KS)