'De huidige crisis vraagt om radicale verandering. Daarom heeft Saint Laurent beslist om het heft in eigen handen te nemen en het werkritme te herzien', klinkt het. 'Nu is het meer dan ooit belangrijk om als merk op je eigen ritme te leven, tijd naar waarde te schatten en hechter te worden met de mensen op je heen.' Daarom neemt het bedrijf dit jaar aan geen enkele modeweek deel. In plaats daarvan wil Saint Laurent collecties presenteren op een zelfgekozen moment.

Intieme of virtuele modeshow?

Het is niet duidelijk wat dat precies betekent. Zo is het mogelijk dat Saint Laurent op eigen houtje catwalkshows organiseert in intieme setting, maar ook dat het bedrijf opteert voor een virtuele modeshow. Deze beslissing is alleszins een traditiebreuk. Normaal gezien pakt het Franse modehuis op de Paris Fashion Week uit met groots opgezette modeshows.

Eerder al raakte bekend dat de mannenmodeweek en de Haute Coutre Week gecanceld zijn in Parijs en dat de mannen- en vrouwenmodeweek in Milaan samengevoegd worden. London Fashion Week liet weten dat het dit seizoen opteert voor een virtuele editie.

'De huidige crisis vraagt om radicale verandering. Daarom heeft Saint Laurent beslist om het heft in eigen handen te nemen en het werkritme te herzien', klinkt het. 'Nu is het meer dan ooit belangrijk om als merk op je eigen ritme te leven, tijd naar waarde te schatten en hechter te worden met de mensen op je heen.' Daarom neemt het bedrijf dit jaar aan geen enkele modeweek deel. In plaats daarvan wil Saint Laurent collecties presenteren op een zelfgekozen moment. Het is niet duidelijk wat dat precies betekent. Zo is het mogelijk dat Saint Laurent op eigen houtje catwalkshows organiseert in intieme setting, maar ook dat het bedrijf opteert voor een virtuele modeshow. Deze beslissing is alleszins een traditiebreuk. Normaal gezien pakt het Franse modehuis op de Paris Fashion Week uit met groots opgezette modeshows. Eerder al raakte bekend dat de mannenmodeweek en de Haute Coutre Week gecanceld zijn in Parijs en dat de mannen- en vrouwenmodeweek in Milaan samengevoegd worden. London Fashion Week liet weten dat het dit seizoen opteert voor een virtuele editie.