Naast kritiek van de modewereld, zijn er ook verschillende parodieën opgedoken op de nieuwe campagne van Hedi Slimane voor Saint Laurent.

Het internet stond enkele dagen geleden vol met commentaar op Slimane's campagnefoto's met Marilyn Manson en Courtney Love. Critici vinden dat de alternatieve ontwerper te veel afwijkt van de elegante en vrouwelijke stijl van wijlen Yves Saint Laurent die het modehuis oprichtte in 1960. Eerder veranderde hij de naam van het label al in Saint Laurent in plaats van Yves Saint Laurent. Slimane's laatste collectie, gebaseerd op de grunge stijl, werd niet bepaald warm onthaald door Yves Saint Laurent fans.

Getrukeerde foto's

Sociale netwerksite Vfiles publiceerde enkele persiflages op de beruchte Saint Laurent advertenties op hun website. Met behulp van Photoshop lieten ze enkele "gevallen" sterren figureren als nieuwe campagnemodellen voor het merk. Zo hebben ze zwart-wit foto's van Lindsay Lohan, Raven Simone, Amanda Bynes, Jared Leto, Nas, Winona Ryder en Paris Hilton gebruikt om hen te laten figureren in valse Saint Laurent campagnes.

Aan de nieuwssite 'The Daily Beast' vertelt de oprichtster van Vfiles Julie Anne Quay dat de parodies eerder een hommage zijn aan Hedi Slimane. "We zijn grote fans van Hedi voor Saint Laurent, dit is eerder een geval van 'imitatie is de grootste vorm van vleierij'". Slimane zelf reageerde niet op de valse campagnefoto's.

Lindsay Lohan

Hedi Slimane maakt zelf de campagnefoto's voor Saint Laurent en zijn typische zwart-witte stijl met de portretfoto langs de rechterkant en een wit blad met het label langs de linkerkant zijn gemakkelijk na te maken. Al snel werd op het internet gedacht dat Lindsay Lohan echt poseerde voor het merk.

De filmster zelf zag het al helemaal zitten om campagnemodel te zijn. Iemand stuurde haar de valse foto via Twitter en ze antwoordde "Omg I would die! So amazing! I love Hedi & shooting with him!" Heidi Slimane fotografeerde Lohan inderdaad al eens 2009 maar dat was niet voor een campagne. (AV)

Naast kritiek van de modewereld, zijn er ook verschillende parodieën opgedoken op de nieuwe campagne van Hedi Slimane voor Saint Laurent. Het internet stond enkele dagen geleden vol met commentaar op Slimane's campagnefoto's met Marilyn Manson en Courtney Love. Critici vinden dat de alternatieve ontwerper te veel afwijkt van de elegante en vrouwelijke stijl van wijlen Yves Saint Laurent die het modehuis oprichtte in 1960. Eerder veranderde hij de naam van het label al in Saint Laurent in plaats van Yves Saint Laurent. Slimane's laatste collectie, gebaseerd op de grunge stijl, werd niet bepaald warm onthaald door Yves Saint Laurent fans. Getrukeerde foto's Sociale netwerksite Vfiles publiceerde enkele persiflages op de beruchte Saint Laurent advertenties op hun website. Met behulp van Photoshop lieten ze enkele "gevallen" sterren figureren als nieuwe campagnemodellen voor het merk. Zo hebben ze zwart-wit foto's van Lindsay Lohan, Raven Simone, Amanda Bynes, Jared Leto, Nas, Winona Ryder en Paris Hilton gebruikt om hen te laten figureren in valse Saint Laurent campagnes. Aan de nieuwssite 'The Daily Beast' vertelt de oprichtster van Vfiles Julie Anne Quay dat de parodies eerder een hommage zijn aan Hedi Slimane. "We zijn grote fans van Hedi voor Saint Laurent, dit is eerder een geval van 'imitatie is de grootste vorm van vleierij'". Slimane zelf reageerde niet op de valse campagnefoto's. Lindsay Lohan Hedi Slimane maakt zelf de campagnefoto's voor Saint Laurent en zijn typische zwart-witte stijl met de portretfoto langs de rechterkant en een wit blad met het label langs de linkerkant zijn gemakkelijk na te maken. Al snel werd op het internet gedacht dat Lindsay Lohan echt poseerde voor het merk. De filmster zelf zag het al helemaal zitten om campagnemodel te zijn. Iemand stuurde haar de valse foto via Twitter en ze antwoordde "Omg I would die! So amazing! I love Hedi & shooting with him!" Heidi Slimane fotografeerde Lohan inderdaad al eens 2009 maar dat was niet voor een campagne. (AV)