Een voormalig medewerker en geliefde van de modeontwerper zegt dat hij 290 schetsen heeft gekregen, maar de zakenpartner van Yves Saint Laurent heeft zijn twijfels bij dit verhaal. Dat schrijft WWD.

Fabrice Thomas, een voormalig medewerker van de Franse couturier, zegt dat hij de 290 schetsen kreeg als een geschenk. Maar het zou meer zijn dan schetsen alleen, zo kreeg hij ook een portret van de moeder van Saint Laurent in handen en een dagboek van de bekende Franse ontwerper. De schetsen zijn niet enkel voorbeelden van kleding, maar het zijn ook enkele erotische schetsen.

Maar Pierre Bergé, voormalig zakenpartner van Saint Laurent, vermoed dat de vele schetsen en andere memorabilia gestolen werden uit het appartement van de Franse modeontwerper. Volgens Bergé zou Yves Saint Laurent nooit zoveel schetsen in één keer, het zijn er bijna dan 300, geven aan een persoon. Bovendien is hij ervan overtuigd dat het politiedossier hierrond verticaal werd geklasseerd.

Enkele jaren na de dood van de ontwerper laait dit conflict weer op. Fabrice Thomas heeft de schetsen en de memorabilia niet langer in zijn bezit. Hij gaf/verkocht ze aan een goede kennis die hem geholpen heeft in een moeilijke periode van zijn leven. Maar Bergé is ervan overtuigd dat de schetsen gestolen werden en heeft er een team van experts opgezet. Wat juist op de schetsen te zien is, is niet duidelijk. Maar Bergé zou alvast het tentoonstellen of publiceren van de beelden willen tegenhouden. Volgens de huidige eigenaar van de schetsen is Bergé al minstens drie keer benaderd om de collectie te kopen en Fabrice heeft destijds de collectie aan Bergé aangeboden, maar deze weigerde omdat hij de vraagprijs van Fabrice te hoog vond.

Intussen komst de zaak opnieuw voor de rechter en een Londense galerie zou intussen al tussen de 290.000 en 385.000 euro hebben geboden voor de obscene tekeningen. (LVR)

Een voormalig medewerker en geliefde van de modeontwerper zegt dat hij 290 schetsen heeft gekregen, maar de zakenpartner van Yves Saint Laurent heeft zijn twijfels bij dit verhaal. Dat schrijft WWD. Fabrice Thomas, een voormalig medewerker van de Franse couturier, zegt dat hij de 290 schetsen kreeg als een geschenk. Maar het zou meer zijn dan schetsen alleen, zo kreeg hij ook een portret van de moeder van Saint Laurent in handen en een dagboek van de bekende Franse ontwerper. De schetsen zijn niet enkel voorbeelden van kleding, maar het zijn ook enkele erotische schetsen. Maar Pierre Bergé, voormalig zakenpartner van Saint Laurent, vermoed dat de vele schetsen en andere memorabilia gestolen werden uit het appartement van de Franse modeontwerper. Volgens Bergé zou Yves Saint Laurent nooit zoveel schetsen in één keer, het zijn er bijna dan 300, geven aan een persoon. Bovendien is hij ervan overtuigd dat het politiedossier hierrond verticaal werd geklasseerd. Enkele jaren na de dood van de ontwerper laait dit conflict weer op. Fabrice Thomas heeft de schetsen en de memorabilia niet langer in zijn bezit. Hij gaf/verkocht ze aan een goede kennis die hem geholpen heeft in een moeilijke periode van zijn leven. Maar Bergé is ervan overtuigd dat de schetsen gestolen werden en heeft er een team van experts opgezet. Wat juist op de schetsen te zien is, is niet duidelijk. Maar Bergé zou alvast het tentoonstellen of publiceren van de beelden willen tegenhouden. Volgens de huidige eigenaar van de schetsen is Bergé al minstens drie keer benaderd om de collectie te kopen en Fabrice heeft destijds de collectie aan Bergé aangeboden, maar deze weigerde omdat hij de vraagprijs van Fabrice te hoog vond. Intussen komst de zaak opnieuw voor de rechter en een Londense galerie zou intussen al tussen de 290.000 en 385.000 euro hebben geboden voor de obscene tekeningen. (LVR)