Een van de trends van het najaar is de tartan- of ruitenprint. Op de catwalk was deze print alomtegenwoordig, maar ook de ketens hebben geïnvesteerd in de ruitentrend. De eerste dingen die te binnen schieten bij het horen van 'ruiten' zijn waarschijnlijk de schotse kilt of de grote waszak. Misschien niet meteen de meest alledaagse inspiratiebronnen voor de mode, maar mode is dan ook allesbehalve banaal. De ruitentrend kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Je kan, zoals bij Céline, gaan voor een van top tot teen ruitenlook, maar het kan natuurlijk ook subtieler, zoals de ruitenjas van Stella McCartney.

Voorts is er ook een grote variatie in stijl. Zo kan je gaan voor een stoere ruitenlook die doet denken aan outfits van de punkbeweging of de nineties grunge. Maar het kan ook onschuldiger, zoals de schooluniformlook. Voor zij die de ruitentrend iets stijlvoller of klassieker willen invullen, kan de trend ingezet worden op een nifty fifty manier.

Fifties
Denk voor deze interpretatie aan mantelpakjes, wollen jassen en bijpassende hoedjes in ruitenstof. De jaren vijftig-vrouw is immer stijlvol en soms een tikkeltje mysterieus. Haal voor deze look ook inspiratie uit de femme fatale van de film noir.

Schoolmeisje
Zowel het onschuldige schooluniform als de outfits die Cher Horowitz en haar vriendinnen dragen in de nineties klassieker Clueless kunnen een inspiratie vormen voor dit najaar. Braaf en stout tegelijk: speel met de lengte van je rok en het kleurenpallet van de print.


Punk en Grunge
Ruiten zijn niet enkel stijlvol of schattig, ze kunnen ook op en top punk uitstralen. De punkers uit de jaren tachtig kunnen dus zeker dienen als stijliconen. Maar ook de grunge-stijl uit de jaren negentig met het typische houthakkershemd biedt inspiratie. De hipsters onder ons kunnen zich dus helemaal uitleven met deze ruitentrend.

Ontwerpers die de ruitentrend omarmen: Céline, Moschino, Lanvin, Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Dolce&Gabbana, Mulberry, Prada, Christopher Kane, Emilia Wickstead, Marc by Marc Jacobs, Louis Vuitton, Phillip Lim, ... (LP)

Een van de trends van het najaar is de tartan- of ruitenprint. Op de catwalk was deze print alomtegenwoordig, maar ook de ketens hebben geïnvesteerd in de ruitentrend. De eerste dingen die te binnen schieten bij het horen van 'ruiten' zijn waarschijnlijk de schotse kilt of de grote waszak. Misschien niet meteen de meest alledaagse inspiratiebronnen voor de mode, maar mode is dan ook allesbehalve banaal. De ruitentrend kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden. Je kan, zoals bij Céline, gaan voor een van top tot teen ruitenlook, maar het kan natuurlijk ook subtieler, zoals de ruitenjas van Stella McCartney. Voorts is er ook een grote variatie in stijl. Zo kan je gaan voor een stoere ruitenlook die doet denken aan outfits van de punkbeweging of de nineties grunge. Maar het kan ook onschuldiger, zoals de schooluniformlook. Voor zij die de ruitentrend iets stijlvoller of klassieker willen invullen, kan de trend ingezet worden op een nifty fifty manier. Fifties Denk voor deze interpretatie aan mantelpakjes, wollen jassen en bijpassende hoedjes in ruitenstof. De jaren vijftig-vrouw is immer stijlvol en soms een tikkeltje mysterieus. Haal voor deze look ook inspiratie uit de femme fatale van de film noir. Schoolmeisje Zowel het onschuldige schooluniform als de outfits die Cher Horowitz en haar vriendinnen dragen in de nineties klassieker Clueless kunnen een inspiratie vormen voor dit najaar. Braaf en stout tegelijk: speel met de lengte van je rok en het kleurenpallet van de print. Punk en Grunge Ruiten zijn niet enkel stijlvol of schattig, ze kunnen ook op en top punk uitstralen. De punkers uit de jaren tachtig kunnen dus zeker dienen als stijliconen. Maar ook de grunge-stijl uit de jaren negentig met het typische houthakkershemd biedt inspiratie. De hipsters onder ons kunnen zich dus helemaal uitleven met deze ruitentrend. Ontwerpers die de ruitentrend omarmen: Céline, Moschino, Lanvin, Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Dolce&Gabbana, Mulberry, Prada, Christopher Kane, Emilia Wickstead, Marc by Marc Jacobs, Louis Vuitton, Phillip Lim, ... (LP)