De creatieve zussen Kate en Laura Mulleavy van Rodarte worden in de bloemetjes gezet. Ze krijgen namelijk de prestigieuze Legend of Fashion award, uitgereikt door The School of Art Institute in Chicago.

De prijsuitreiking gaat door op 3 mei tijdens 'The Walk' het jaarlijks benefietgala van de school met een modeshow georganiseerd door de studenten. Vorig jaar ging de award naar modeontwerpster Cynthia Rowly, een oud-studente van de school. Volgens de directeur van het SAIC, Walter E. Massy, is het een privilege om de Rodarte zussen deze award te geven: "Net zoals vele studenten hier zijn ze hun creatieve zoektocht begonnen op jonge leeftijd."

De Californische zussen zelf zeggen zeer vereerd te zijn met de prijs. "Het is essentieel om nieuw en interessant werk van de volgende generatie designers te laten zien op zo'n evenement en we vinden het een hele eer om er deel van uit te maken."

Winnaars

Rodarte ontstond in 2005 en sindsdien zijn de zussen regelmatig in de prijzen gevallen. In 2008 kregen ze de Swiss Textile Award als eerste vrouwelijke winnaars en als eerste winnaars buiten Europa. 2009 was een succesvol jaar want toen kregen ze de Womenswear Designer of the Year Award uit handen van de Counsil of Fashion Designers of America en waren ze het eerste modelabel dat de United States Artists Grant kreeg, een belangrijke kunstprijs. De award hiervoor was een gouden konijn van kunstenaar Jeff Koons. In 2011 kregen ze de Best Costume Design Award van de Annual Critics' Choice Movie Awards voor de kostuums uit de film Black Swan. (AL)

De creatieve zussen Kate en Laura Mulleavy van Rodarte worden in de bloemetjes gezet. Ze krijgen namelijk de prestigieuze Legend of Fashion award, uitgereikt door The School of Art Institute in Chicago. De prijsuitreiking gaat door op 3 mei tijdens 'The Walk' het jaarlijks benefietgala van de school met een modeshow georganiseerd door de studenten. Vorig jaar ging de award naar modeontwerpster Cynthia Rowly, een oud-studente van de school. Volgens de directeur van het SAIC, Walter E. Massy, is het een privilege om de Rodarte zussen deze award te geven: "Net zoals vele studenten hier zijn ze hun creatieve zoektocht begonnen op jonge leeftijd." De Californische zussen zelf zeggen zeer vereerd te zijn met de prijs. "Het is essentieel om nieuw en interessant werk van de volgende generatie designers te laten zien op zo'n evenement en we vinden het een hele eer om er deel van uit te maken." Winnaars Rodarte ontstond in 2005 en sindsdien zijn de zussen regelmatig in de prijzen gevallen. In 2008 kregen ze de Swiss Textile Award als eerste vrouwelijke winnaars en als eerste winnaars buiten Europa. 2009 was een succesvol jaar want toen kregen ze de Womenswear Designer of the Year Award uit handen van de Counsil of Fashion Designers of America en waren ze het eerste modelabel dat de United States Artists Grant kreeg, een belangrijke kunstprijs. De award hiervoor was een gouden konijn van kunstenaar Jeff Koons. In 2011 kregen ze de Best Costume Design Award van de Annual Critics' Choice Movie Awards voor de kostuums uit de film Black Swan. (AL)