Roberto Cavalli wordt in 1944 geboren in Firenze en is de kleinzoon van Guiseppe Rossi, de grote Florentijnse impressionist. Cavalli volgde kunstacademie en startte in 1965 een bedrijfje dat T-shirts bedrukte. Begin jaren zeventig was hij de eerste die rechtstreeks op de huid schilderde. De jongedames in Capri en Saint-Tropez waren er weg van. De Italiaanse Vogue gaf hem voor het eerst redactionele ruimte. Cavalli was een meester in het beschilderen van (peperdure) kleren in suède en leer. Prachtig waren zijn dieren- en bloemenprints. Wie zich in de jaren zeventig zo'n stuk kon veroorloven, koesterde het een oneindigheid. Een Cavalli deed je nooit weg, zelfs al paste het je niet meer.

In 1977 ontmoette Roberto een kandidate van de Miss Universewedstrijd, Eva (zij werd tweede), die later zijn vrouw en moeder van hun drie kinderen werd. Eva hielp hem bij het opstarten van zijn knitwearcollectie en met het uitwerken van het huidige Cavallibedrijf.

Twintig jaar kende de sexy kleding van Cavalli mega successen in Italië en andere Europese landen. Eind vorige eeuw hing de stijl van Cavalli opnieuw in de lucht. Zo maakte het Belgisch topmodel Hannelore Knuts al in 1998 een tweedehands suèdejasje buit waar ze bij wijze van spreken mee slapen ging.

In 1999 zorgde de opening van een winkel op Madison Avenue in New York voor een grote Cavallirage. Alle New Yorkers droegen plots Cavalli-jeans. Zijn kleren werden geprezen door de meisjes uit 'Sex in the City', en ook Elton John bracht uren lang shoppend door in Cavalliboetieks. Hij is de favoriete designer van Jennifer Lopez, Mary J. Blidge en Lenny Kravitz. Intussen heeft hij een ondergoedlijn, een mannenlijn, brillen en horloges in het aanbod.

In de herfst van 2002 bracht hij zijn eerste geur uit. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze 'Serpente' zou heten, en had de fles het patroon van slangenhuid. Uiteindelijk koos men voor het veel neutralere 'Roberto Cavalli Parfum'. In oktober 2002 werd Cavalli in New York verkozen tot Ontwerper van het Jaar. In 2003 en 2004 kwamen nog meer geuren voor mannen en vrouwen uit. (GT)

www.robertocavalli.com

Roberto Cavalli wordt in 1944 geboren in Firenze en is de kleinzoon van Guiseppe Rossi, de grote Florentijnse impressionist. Cavalli volgde kunstacademie en startte in 1965 een bedrijfje dat T-shirts bedrukte. Begin jaren zeventig was hij de eerste die rechtstreeks op de huid schilderde. De jongedames in Capri en Saint-Tropez waren er weg van. De Italiaanse Vogue gaf hem voor het eerst redactionele ruimte. Cavalli was een meester in het beschilderen van (peperdure) kleren in suède en leer. Prachtig waren zijn dieren- en bloemenprints. Wie zich in de jaren zeventig zo'n stuk kon veroorloven, koesterde het een oneindigheid. Een Cavalli deed je nooit weg, zelfs al paste het je niet meer.In 1977 ontmoette Roberto een kandidate van de Miss Universewedstrijd, Eva (zij werd tweede), die later zijn vrouw en moeder van hun drie kinderen werd. Eva hielp hem bij het opstarten van zijn knitwearcollectie en met het uitwerken van het huidige Cavallibedrijf.Twintig jaar kende de sexy kleding van Cavalli mega successen in Italië en andere Europese landen. Eind vorige eeuw hing de stijl van Cavalli opnieuw in de lucht. Zo maakte het Belgisch topmodel Hannelore Knuts al in 1998 een tweedehands suèdejasje buit waar ze bij wijze van spreken mee slapen ging.In 1999 zorgde de opening van een winkel op Madison Avenue in New York voor een grote Cavallirage. Alle New Yorkers droegen plots Cavalli-jeans. Zijn kleren werden geprezen door de meisjes uit 'Sex in the City', en ook Elton John bracht uren lang shoppend door in Cavalliboetieks. Hij is de favoriete designer van Jennifer Lopez, Mary J. Blidge en Lenny Kravitz. Intussen heeft hij een ondergoedlijn, een mannenlijn, brillen en horloges in het aanbod.In de herfst van 2002 bracht hij zijn eerste geur uit. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat deze 'Serpente' zou heten, en had de fles het patroon van slangenhuid. Uiteindelijk koos men voor het veel neutralere 'Roberto Cavalli Parfum'. In oktober 2002 werd Cavalli in New York verkozen tot Ontwerper van het Jaar. In 2003 en 2004 kwamen nog meer geuren voor mannen en vrouwen uit. (GT) www.robertocavalli.com