De Franse schoenenontwerper gaat nu ook schoenen ontwerpen voor modemerk Sonia Rykiel. Dat schrijft WWD.
De collectie van Robert Clergerie voor Sonia Rykiel komt pas uit tegen de lente van 2014. Beide merken zijn, samen met het Belgische merk Delvaux; in handen van Fung Brands, een Chinese privéinvesteringsfirma. "Met Sonia Rykiel en Robert Clergerie investeren we in modehuizen met een sterke identiteit en een zeldzame vakkennis. Het is daarom vanzelfsprekend dat we kiezen voor samenwerkingen binnen de groep", zegt Jean-Marc Loubier, de directeur van Fung Brands.

Het merk Sonia Rykiel ondergaat een transformatie na de aanstelling van de nieuwe artistieke directeur Geraldo da Conceiçao, die zijn eerste collectie voor het modehuis toonde tijdens de Fashion Week in maart. "Ik ben blij dat we de naam van Robert Clergerie kunnen associëren met de herlancering van Sonia Rykiel", zegt Eric Langon, de chief executive officer van Sonia Rykiel. "Hun expertise is een belangrijk voordeel voor onze creatieve herlancering en onze internationale ontwikkeling."

Clergerie duidde in oktober Eva Taub aan als nieuwe CEO, zij moet zorgen voor een nieuwe frisse wind bij het luxemerk. In het teken daarvan kreeg Robert Clergerie zijn eigen ruimte in de Delvaux winkel in Brussel. (AV)

De Franse schoenenontwerper gaat nu ook schoenen ontwerpen voor modemerk Sonia Rykiel. Dat schrijft WWD. De collectie van Robert Clergerie voor Sonia Rykiel komt pas uit tegen de lente van 2014. Beide merken zijn, samen met het Belgische merk Delvaux; in handen van Fung Brands, een Chinese privéinvesteringsfirma. "Met Sonia Rykiel en Robert Clergerie investeren we in modehuizen met een sterke identiteit en een zeldzame vakkennis. Het is daarom vanzelfsprekend dat we kiezen voor samenwerkingen binnen de groep", zegt Jean-Marc Loubier, de directeur van Fung Brands. Het merk Sonia Rykiel ondergaat een transformatie na de aanstelling van de nieuwe artistieke directeur Geraldo da Conceiçao, die zijn eerste collectie voor het modehuis toonde tijdens de Fashion Week in maart. "Ik ben blij dat we de naam van Robert Clergerie kunnen associëren met de herlancering van Sonia Rykiel", zegt Eric Langon, de chief executive officer van Sonia Rykiel. "Hun expertise is een belangrijk voordeel voor onze creatieve herlancering en onze internationale ontwikkeling." Clergerie duidde in oktober Eva Taub aan als nieuwe CEO, zij moet zorgen voor een nieuwe frisse wind bij het luxemerk. In het teken daarvan kreeg Robert Clergerie zijn eigen ruimte in de Delvaux winkel in Brussel. (AV)