De beknopte capsulecollectie zal bestaan uit 11 kledingstukken. Het gaat onder andere om cropped tops, sheer jurkjes en overalls, organza bomber jacks en jeans met veel ritsen. Opvallende prints van de ijsvogel, volgens Braganza symbool voor 'snelheid, behendigheid en schoonheid', vormen de rode draad voor de collectie.

De uit de UK afkomstige Jean-Pierre Braganza debuteerde tien jaar geleden met zijn gelijknamige label op London Fashion Week. Enkele jaren later werd hij door niemand minder dan Karl Lagerfeld geselecteerd om zijn protegé te zijn voor het AW08/09 seizoen. Sindsdien stootte hij door naar een hoger niveau, en mag hij onder andere Eva Longoria en Nicole Scherzinger tot zijn fans rekenen.

Braganza is tevreden over de samenwerking met River Island, en spreekt vol lof over het Britse modelabel. 'River Island heeft een unieke, jonge stijl en een uitgesproken mening. De dames die zich kleden met het modelabel hebben veel zelfvertrouwen en profileren zich als risiconemers", aldus Braganza. "Het was een geweldige ervaring om met het team van River Island in zee te gaan, ik kreeg meer dan ooit voldoende ruimte om mijn eigen ding doen.

De collectie is vanaf volgende week verkrijgbaar bij de River Island vestiging aan de Meir in Antwerpen en via de websit van River Island. De prijzen per kledingstuk variëren tussen de 45 en 130 euro.

LD

De beknopte capsulecollectie zal bestaan uit 11 kledingstukken. Het gaat onder andere om cropped tops, sheer jurkjes en overalls, organza bomber jacks en jeans met veel ritsen. Opvallende prints van de ijsvogel, volgens Braganza symbool voor 'snelheid, behendigheid en schoonheid', vormen de rode draad voor de collectie. De uit de UK afkomstige Jean-Pierre Braganza debuteerde tien jaar geleden met zijn gelijknamige label op London Fashion Week. Enkele jaren later werd hij door niemand minder dan Karl Lagerfeld geselecteerd om zijn protegé te zijn voor het AW08/09 seizoen. Sindsdien stootte hij door naar een hoger niveau, en mag hij onder andere Eva Longoria en Nicole Scherzinger tot zijn fans rekenen. Braganza is tevreden over de samenwerking met River Island, en spreekt vol lof over het Britse modelabel. 'River Island heeft een unieke, jonge stijl en een uitgesproken mening. De dames die zich kleden met het modelabel hebben veel zelfvertrouwen en profileren zich als risiconemers", aldus Braganza. "Het was een geweldige ervaring om met het team van River Island in zee te gaan, ik kreeg meer dan ooit voldoende ruimte om mijn eigen ding doen.De collectie is vanaf volgende week verkrijgbaar bij de River Island vestiging aan de Meir in Antwerpen en via de websit van River Island. De prijzen per kledingstuk variëren tussen de 45 en 130 euro.LD