Rihanna heeft de juridische strijd tegen de Britse kledijketen Topshop gewonnen. De Amerikaanse zangeres wou een halt toeroepen aan de verkoop van een T-shirt waarop ze stond afgebeeld, maar waarvoor ze haar toestemming niet had gegeven. Media in Groot-Brittannië bevestigen het nieuws.

Minstens vijf miljoen dollar, dat vroeg de zangeres van Topshop voor het verkopen van de T-shirt waarop een foto stond die werd genomen tijdens de opnames van de clip 'We Found Love'. Iemand heeft de foto verkocht aan de keten waardoor zij het recht hebben om deze te gebruiken. Ze beweert echter dat de foto heel veel lijkt op de coverfoto van haar cd wat voor verwarring zou kunnen zorgen bij haar fans. Topshop ging vervolgens in tegenaanval.

Birss Justice (what's in a name?), de rechter die over de zaak moest beslissen, gaf uiteindelijk Rihanna gelijk. 'Momenteel heeft een beroemd persoon niet het recht om controle uit te oefenen op de verspreiding van beelden van zichzelf." Contrair tot zijn uiteindelijke uitspraak meent de rechter dat het nemen van de foto geen schending is van haar privacy.

De rechter gaat verder dat het op zich ook geen probleem is om als keten een T-shirt te verkopen waarop het gezicht van een celebrity staat afgebeeld. Toch is er volgens hem in dit specifiek geval wel sprake van een overtreding. "Topshop had eerst toestemming moeten vragen aan Rihanna", meent de rechter. (RDM)

Rihanna heeft de juridische strijd tegen de Britse kledijketen Topshop gewonnen. De Amerikaanse zangeres wou een halt toeroepen aan de verkoop van een T-shirt waarop ze stond afgebeeld, maar waarvoor ze haar toestemming niet had gegeven. Media in Groot-Brittannië bevestigen het nieuws.Minstens vijf miljoen dollar, dat vroeg de zangeres van Topshop voor het verkopen van de T-shirt waarop een foto stond die werd genomen tijdens de opnames van de clip 'We Found Love'. Iemand heeft de foto verkocht aan de keten waardoor zij het recht hebben om deze te gebruiken. Ze beweert echter dat de foto heel veel lijkt op de coverfoto van haar cd wat voor verwarring zou kunnen zorgen bij haar fans. Topshop ging vervolgens in tegenaanval. Birss Justice (what's in a name?), de rechter die over de zaak moest beslissen, gaf uiteindelijk Rihanna gelijk. 'Momenteel heeft een beroemd persoon niet het recht om controle uit te oefenen op de verspreiding van beelden van zichzelf." Contrair tot zijn uiteindelijke uitspraak meent de rechter dat het nemen van de foto geen schending is van haar privacy. De rechter gaat verder dat het op zich ook geen probleem is om als keten een T-shirt te verkopen waarop het gezicht van een celebrity staat afgebeeld. Toch is er volgens hem in dit specifiek geval wel sprake van een overtreding. "Topshop had eerst toestemming moeten vragen aan Rihanna", meent de rechter. (RDM)