Het septembernummer van Vogue is de meest prestigieuze editie van het jaar. Het nummer telt vierhonderd pagina's tjokvol modereportages en artikels over de tijden waarin we leven. In haar 102-jarige bestaan heeft de Britse Vogue nog nooit een zwarte vrouw op de voorpagina geplaatst van het September Issue.

Ook de Amerikaanse Vogue, met Anna Wintour aan het roer, kiest dit jaar voor een zwart covermodel: Beyoncé wordt gefotografeerd door Tyler Mitchell, meteen ook de eerste zwarte fotograaf die een coverbeeld mag maken voor Vogue.

'Blijf jezelf'

Edward Enninful & Anna Wintour , Isopix
Edward Enninful & Anna Wintour © Isopix

'Ik heb altijd geweten dat Rihanna de cover van het septembernummer ooit zou sieren,' aldus hoofdredacteur Edward Enninful in een open brief. Het is het eerste septembernummer van de nieuwe hoofdredacteur en zijn keuze voor de zwarte popster als covermodel is niet toevallig.

'Ze is een onverschrokken muziekicoon en een zakenvrouw. Ze is een krachtige mix van celebrity en mode-icoon. Ik ken niemand zoals haar. Ze blijft, in iedere shoot, altijd Rihanna. Daarin schuilt een les voor ons allemaal: hoe je je ook wil kleden tijdens een nieuw modeseizoen, laat je inspireren door Rihanna en blijf jezelf.'

Het nieuwe septembernummer ligt vanaf 3 augustus in de rekken.

Het septembernummer van Vogue is de meest prestigieuze editie van het jaar. Het nummer telt vierhonderd pagina's tjokvol modereportages en artikels over de tijden waarin we leven. In haar 102-jarige bestaan heeft de Britse Vogue nog nooit een zwarte vrouw op de voorpagina geplaatst van het September Issue. Ook de Amerikaanse Vogue, met Anna Wintour aan het roer, kiest dit jaar voor een zwart covermodel: Beyoncé wordt gefotografeerd door Tyler Mitchell, meteen ook de eerste zwarte fotograaf die een coverbeeld mag maken voor Vogue. 'Blijf jezelf''Ik heb altijd geweten dat Rihanna de cover van het septembernummer ooit zou sieren,' aldus hoofdredacteur Edward Enninful in een open brief. Het is het eerste septembernummer van de nieuwe hoofdredacteur en zijn keuze voor de zwarte popster als covermodel is niet toevallig. 'Ze is een onverschrokken muziekicoon en een zakenvrouw. Ze is een krachtige mix van celebrity en mode-icoon. Ik ken niemand zoals haar. Ze blijft, in iedere shoot, altijd Rihanna. Daarin schuilt een les voor ons allemaal: hoe je je ook wil kleden tijdens een nieuw modeseizoen, laat je inspireren door Rihanna en blijf jezelf.'Het nieuwe septembernummer ligt vanaf 3 augustus in de rekken.