Langharige Rick Owens (° 1962, Californië) volgt kunstacademie maar stopt ergens in 1980. Hij vindt werk in een winkel die succesvolle kleding kopieert. In 1994 ontwerpt hij in Los Angeles onder zijn eigen naam en krijgt snel een aanhang van beroemdheden als Madonna en Courtney Love. Zijn vriendin en muze is Michelle Lamy van de Hollywood hotspot Les Deux Cafés.

Hoewel hij al bijna twintig jaar in de modewereld meedraait, wordt Rick Owens pas echt opgemerkt na het winnen van de CFDA-award voor aankomend talent in juni 2002. Voor de herfstcollectie 2003 verhuizen Rick en Michelle naar Parijs. In juli van dat jaar debuteert Owens ook met een haute couturecollectie. Hij brengt zijn atelier van LA over naar Parijs, waar hij in zee gaat met het Franse bonthuis Revillon (gesticht in 1723). Terwijl hij voor Revillon werkt, blijft hij met zijn eigen lijn trouw aan zichzelf: een mix van glamour en grunge, asymmetrische jurken en functionele kleding met veel draagbare stukken die niet enkel topmodellen passen.

Vervolgens wordt hij zakenpartner van een groep Italiaanse fabrikanten, wat de omzet van zijn bedrijf beduidend doet toenemen. In januari 2006 krijgt hij ontzettend veel belangstelling als hij in Firenze op de Pitti Uomo een show toont en daarna op een andere locatie, een installatie van gedrapeerde silhouetten. In stoffige kleuren. "Dust is what I call the warm soft grey color of gently slipping into unconsciousness", zei Owens bij die gelegenheid.
In 2006 gebruikt actrice Patricia Field stukken van zijn collectie voor haar rol in de film The Devil Wears Prada. Ook in 2006 opende Owens zijn eerste boetiek in het Parijse Palais Royal, waar hij kleding en een meubelcollectie toont. Ondertussen heeft hij nog drie andere winkels geopend: in Londen, New York en Tokio. Rick Owens wordt een visionair hedendaags talent genoemd. (GT)

www.owenscorp.com

Langharige Rick Owens (° 1962, Californië) volgt kunstacademie maar stopt ergens in 1980. Hij vindt werk in een winkel die succesvolle kleding kopieert. In 1994 ontwerpt hij in Los Angeles onder zijn eigen naam en krijgt snel een aanhang van beroemdheden als Madonna en Courtney Love. Zijn vriendin en muze is Michelle Lamy van de Hollywood hotspot Les Deux Cafés. Hoewel hij al bijna twintig jaar in de modewereld meedraait, wordt Rick Owens pas echt opgemerkt na het winnen van de CFDA-award voor aankomend talent in juni 2002. Voor de herfstcollectie 2003 verhuizen Rick en Michelle naar Parijs. In juli van dat jaar debuteert Owens ook met een haute couturecollectie. Hij brengt zijn atelier van LA over naar Parijs, waar hij in zee gaat met het Franse bonthuis Revillon (gesticht in 1723). Terwijl hij voor Revillon werkt, blijft hij met zijn eigen lijn trouw aan zichzelf: een mix van glamour en grunge, asymmetrische jurken en functionele kleding met veel draagbare stukken die niet enkel topmodellen passen. Vervolgens wordt hij zakenpartner van een groep Italiaanse fabrikanten, wat de omzet van zijn bedrijf beduidend doet toenemen. In januari 2006 krijgt hij ontzettend veel belangstelling als hij in Firenze op de Pitti Uomo een show toont en daarna op een andere locatie, een installatie van gedrapeerde silhouetten. In stoffige kleuren. "Dust is what I call the warm soft grey color of gently slipping into unconsciousness", zei Owens bij die gelegenheid. In 2006 gebruikt actrice Patricia Field stukken van zijn collectie voor haar rol in de film The Devil Wears Prada. Ook in 2006 opende Owens zijn eerste boetiek in het Parijse Palais Royal, waar hij kleding en een meubelcollectie toont. Ondertussen heeft hij nog drie andere winkels geopend: in Londen, New York en Tokio. Rick Owens wordt een visionair hedendaags talent genoemd. (GT) www.owenscorp.com