Het is intussen bekend. De witte jurk die Kate Middleton droeg op haar officiële verlovingsfoto is geen haute couture, maar gewoon afkomstig van 'middensegment' keten Reiss. En de Londense retailer zou wel gek zijn om er niet mee uit te pakken. De jurk maakte deel uit van de herfstcollectie 2009 (de toekomstige prinses kocht dus niets nieuws voor haar fotoshoot) en is niet meer beschikbaar. Maar Reiss kondigt op zijn site aan in allerijl een nieuwe te zullen maken die half januari in de winkels ligt.

De nieuwe jurk zal deel uitmaken van de lentecollectie 2011. Dus blijkbaar kan een herfstjurk makkelijk in lentejurk worden omgetoverd. Wat dat betreft heeft Reiss natuurlijk geluk dat de toekomstige prinses geen wollen exemplaar met bontkraag droeg.

Het lijkt er trouwens sterk op dat Kate Middleton een goudmijn wordt voor de modewereld. Ook de nachtblauwe jurk van Issa, die ze koos voor de officiële aankondiging van haar verloving, was in een mum van tijd uitverkocht. En al even snel verschenen er goedkope replica's. Ze lijkt daarmee de Amerikaanse first lady Michelle Obama naar de kroon te steken, die een beursgenoteerd modehuis gemiddeld 14 miljard in waarde laat stijgen wanneer ze er een kledingstuk van draagt.

Ann Heylens.

Het is intussen bekend. De witte jurk die Kate Middleton droeg op haar officiële verlovingsfoto is geen haute couture, maar gewoon afkomstig van 'middensegment' keten Reiss. En de Londense retailer zou wel gek zijn om er niet mee uit te pakken. De jurk maakte deel uit van de herfstcollectie 2009 (de toekomstige prinses kocht dus niets nieuws voor haar fotoshoot) en is niet meer beschikbaar. Maar Reiss kondigt op zijn site aan in allerijl een nieuwe te zullen maken die half januari in de winkels ligt. De nieuwe jurk zal deel uitmaken van de lentecollectie 2011. Dus blijkbaar kan een herfstjurk makkelijk in lentejurk worden omgetoverd. Wat dat betreft heeft Reiss natuurlijk geluk dat de toekomstige prinses geen wollen exemplaar met bontkraag droeg. Het lijkt er trouwens sterk op dat Kate Middleton een goudmijn wordt voor de modewereld. Ook de nachtblauwe jurk van Issa, die ze koos voor de officiële aankondiging van haar verloving, was in een mum van tijd uitverkocht. En al even snel verschenen er goedkope replica's. Ze lijkt daarmee de Amerikaanse first lady Michelle Obama naar de kroon te steken, die een beursgenoteerd modehuis gemiddeld 14 miljard in waarde laat stijgen wanneer ze er een kledingstuk van draagt. Ann Heylens.