Het had een grote dag moeten zijn voor de fans van de Alien-films. Zij vieren op 26 april hun 'Alien Day', naar de naam van de planeet waar de eerste twee films zich afspelen: LV-426. De schoenen waarmee Ellen Ripley, vertolkt door Sigourney Weaver, rondstampte in de films, werden voor die gelegenheid uitgebracht in een nieuwe versie. De vrouwelijke Alien-fans die laaiend enthousiast met hun bankkaart stonden te zwaaien, waren er echter aan voor de moeite. Reebok bracht de schoen enkel uit in mannenmaten.

We penden het al neer: voor vrouwen is de sneakerindustrie nog steeds ontoegankelijk en gevuld met stereotypen. Sportschoenen worden vooral voor de voet van mannen gemaakt, en daar is deze ongelukkige beslissing van Reebok het bewijs van. De iconische Alien Stompers werden gedragen door één van de meest iconische vrouwelijke filmpersonages ooit, maar de dames kunnen er in het beste geval hun vriend een plezier mee doen.

Vergissing, of niet?

Reebok liet aan io9 weten dat de schoen ten onrechte op de mannenafdeling van de site was beland. Dat het wel degelijk een unisex schoen is, waarvan de grootte van markt tot markt verschilt. Wij blijven in ieder geval met gefronste wenkbrauwen zitten. De 426 paar Stompers die online werden gegooid door het sneakermerk waren beschikbaar in maten 42 tot 47. Weinig vrouwen die dit muiltje past.

(SDW)

Het had een grote dag moeten zijn voor de fans van de Alien-films. Zij vieren op 26 april hun 'Alien Day', naar de naam van de planeet waar de eerste twee films zich afspelen: LV-426. De schoenen waarmee Ellen Ripley, vertolkt door Sigourney Weaver, rondstampte in de films, werden voor die gelegenheid uitgebracht in een nieuwe versie. De vrouwelijke Alien-fans die laaiend enthousiast met hun bankkaart stonden te zwaaien, waren er echter aan voor de moeite. Reebok bracht de schoen enkel uit in mannenmaten. We penden het al neer: voor vrouwen is de sneakerindustrie nog steeds ontoegankelijk en gevuld met stereotypen. Sportschoenen worden vooral voor de voet van mannen gemaakt, en daar is deze ongelukkige beslissing van Reebok het bewijs van. De iconische Alien Stompers werden gedragen door één van de meest iconische vrouwelijke filmpersonages ooit, maar de dames kunnen er in het beste geval hun vriend een plezier mee doen. Reebok liet aan io9 weten dat de schoen ten onrechte op de mannenafdeling van de site was beland. Dat het wel degelijk een unisex schoen is, waarvan de grootte van markt tot markt verschilt. Wij blijven in ieder geval met gefronste wenkbrauwen zitten. De 426 paar Stompers die online werden gegooid door het sneakermerk waren beschikbaar in maten 42 tot 47. Weinig vrouwen die dit muiltje past. (SDW)