Na 18 maanden van rechtszaken en aanklachten, werden de modehuizen Christian Louboutin en Yves Saint Laurent verplicht om de strijdbijl te begraven door een rechter in New York.

Het verhaal begon in 2011 toen het Franse modehuis (Yves) Saint Laurent een rode pump op de markt bracht, inclusief rode zool. Christian Louboutin vond dat daarmee zijn 'patent' op de iconische rode zool geschonden werd en klaagde YSL aan. De rechter besliste dat Louboutin wel een punt had, maar liet YSL toch de schoen verder produceren op voorwaarde dat de hele schoen rood was en niet enkel de zool. Louboutin zou in de toekomst zijn patent op de rode zool dus wel kunnen beschermen als de rest van de schoen een ander kleur heeft.

Daarop klaagde YSL Louboutin dan weer aan, maar liet de klachten enkele maanden geleden vallen. Een rechter heeft nu beslist dat beide partijen geen zaak meer hebben en heeft de rechtszaak voorgoed afgesloten. (RDM)

Na 18 maanden van rechtszaken en aanklachten, werden de modehuizen Christian Louboutin en Yves Saint Laurent verplicht om de strijdbijl te begraven door een rechter in New York. Het verhaal begon in 2011 toen het Franse modehuis (Yves) Saint Laurent een rode pump op de markt bracht, inclusief rode zool. Christian Louboutin vond dat daarmee zijn 'patent' op de iconische rode zool geschonden werd en klaagde YSL aan. De rechter besliste dat Louboutin wel een punt had, maar liet YSL toch de schoen verder produceren op voorwaarde dat de hele schoen rood was en niet enkel de zool. Louboutin zou in de toekomst zijn patent op de rode zool dus wel kunnen beschermen als de rest van de schoen een ander kleur heeft. Daarop klaagde YSL Louboutin dan weer aan, maar liet de klachten enkele maanden geleden vallen. Een rechter heeft nu beslist dat beide partijen geen zaak meer hebben en heeft de rechtszaak voorgoed afgesloten. (RDM)