Het Franse modehuis Louis Vuitton is het niet eens met de eerdere beslissing van de rechter om de rechtszaak teverwerpen. Dat meldt WWD.

De rechtszaak begon eind vorig jaar toen het modehuis Louis Vuitton Warner Bros. Entertainment Inc. aanklaagde voor het gebruik van namaaktassen in de film 'The Hangover Part II'. Louis Vuitton claimde dat de filmstudio in de prent bewust gebruik maakt van namaakbagage van Diophy, een firma die momenteel door het modehuis wordt vervolgd voor de International Trade Commission.

Warner Bros. zou zich niet aan zijn afspraak hebben gehouden om geen valse tassen te gebruiken. Een van de filmscènes speelt zich namelijk af in de luchthaven waar Alan, gespeeld door acteur/komiek Zach Galifianakis, bagage draagt met het embleem 'LVM' op en zijn drager toesnauwt: "Voorzichtig, dat is een Louis Vuitton".

Hoewel de grap inspeelt op het onwaarschijnlijke feit dat de excentrieke en verfomfaaide Alan een Louis Vuitton zou bezitten - hij spelt de naam van het Franse modehuis zelfs verkeerd - beweerde het luxebedrijf dat de scène kon bijdragen tot verwarring bij klanten.

Louis Vuitton eiste daarom een forse vergoeding van de film die ongeveer 445 miljoen euro opbracht. Maar de rechter besliste daar anders over op 18 juni. De zaak werd verworpen omdat "de beschuldigingen niet terecht waren", aldus de rechter.

Louis Vuitton gaat niet akkoord met deze uitspraak en gaat in beroep tegen de beslissing. Het is nog niet geweten wanneer de nieuwe zitting zal plaatsvinden. (RDM)

Het Franse modehuis Louis Vuitton is het niet eens met de eerdere beslissing van de rechter om de rechtszaak teverwerpen. Dat meldt WWD.De rechtszaak begon eind vorig jaar toen het modehuis Louis Vuitton Warner Bros. Entertainment Inc. aanklaagde voor het gebruik van namaaktassen in de film 'The Hangover Part II'. Louis Vuitton claimde dat de filmstudio in de prent bewust gebruik maakt van namaakbagage van Diophy, een firma die momenteel door het modehuis wordt vervolgd voor de International Trade Commission. Warner Bros. zou zich niet aan zijn afspraak hebben gehouden om geen valse tassen te gebruiken. Een van de filmscènes speelt zich namelijk af in de luchthaven waar Alan, gespeeld door acteur/komiek Zach Galifianakis, bagage draagt met het embleem 'LVM' op en zijn drager toesnauwt: "Voorzichtig, dat is een Louis Vuitton". Hoewel de grap inspeelt op het onwaarschijnlijke feit dat de excentrieke en verfomfaaide Alan een Louis Vuitton zou bezitten - hij spelt de naam van het Franse modehuis zelfs verkeerd - beweerde het luxebedrijf dat de scène kon bijdragen tot verwarring bij klanten. Louis Vuitton eiste daarom een forse vergoeding van de film die ongeveer 445 miljoen euro opbracht. Maar de rechter besliste daar anders over op 18 juni. De zaak werd verworpen omdat "de beschuldigingen niet terecht waren", aldus de rechter. Louis Vuitton gaat niet akkoord met deze uitspraak en gaat in beroep tegen de beslissing. Het is nog niet geweten wanneer de nieuwe zitting zal plaatsvinden. (RDM)