Ralph Lauren, geboren in 1939 in New York, heet eigenlijk Lipschitz, maar zijn vader, een muur- en huisschilder, verandert de familienaam in Lauren. In 1964 werkt Ralph voor Brooks Brothers in New York terwijl hij 's avonds studeert aan het NY City College. In 1967 ontwerpt Lauren dure handgemaakte zijden dassen voor Beau Brummel Neckwear. In 1968 daagt het hem dat de brede, nostalgische retrodassen ook vragen om nieuwe hemden en pakken. Lauren lanceert zijn Polo mannencollectie met een natuurlijke schouderlijn met wijdere revers. In 1970 wint hij een Coty Mannenkleding Award.

Ralph Lauren gebruikt alle grote Amerikaanse mythes die hem tot een van de populairste ontwerpers in de VS en daarbuiten heeft gemaakt: patchwork, denim, madras en tweed.
Vanaf 1971 start hij ook met vrouwenkleding. Zijn eerste winkel opent hij op de Rodeo Drive in Beverly Hills. In 1972 volgt een volledige vrouwenlijn met kasjmier, katoen en tweed, in zijn typisch Amerikaanse stijl van ongedwongen chic. In 1973 ontwerpt hij de kleding voor de film The Great Gatsby; in 1977 voor Annie Hall. In 1983 start hij als eerste ontwerper met een Home Collection van lakens, handdoeken en meubilair, telkens rond een bepaald thema.
In 1992 ontvangt hij een Lifetime Achievement Award van het CFDA. Nog twee onderscheidingen volgen, in 1995 en 1996. In 1995 brengt hij nieuwe lijnen uit, zoals het Purple Label, de Ralph Lauren schildercollectie, kinder- en peutercollecties en de Polo Jeans Company.

Tegen 1997 gaat hij de beurs op. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van meer dan vijf miljard dollar en telt wereldwijd meer dan drieduizend werknemers. In 2000 krijgt hij een bronzen plakkaat op de New Yorkse Fashion Walk of Fame en in 2002 de VH1/Vogue Lifetime Achievement Award. (GT)

www.ralphlauren.com

Ralph Lauren, geboren in 1939 in New York, heet eigenlijk Lipschitz, maar zijn vader, een muur- en huisschilder, verandert de familienaam in Lauren. In 1964 werkt Ralph voor Brooks Brothers in New York terwijl hij 's avonds studeert aan het NY City College. In 1967 ontwerpt Lauren dure handgemaakte zijden dassen voor Beau Brummel Neckwear. In 1968 daagt het hem dat de brede, nostalgische retrodassen ook vragen om nieuwe hemden en pakken. Lauren lanceert zijn Polo mannencollectie met een natuurlijke schouderlijn met wijdere revers. In 1970 wint hij een Coty Mannenkleding Award.Ralph Lauren gebruikt alle grote Amerikaanse mythes die hem tot een van de populairste ontwerpers in de VS en daarbuiten heeft gemaakt: patchwork, denim, madras en tweed. Vanaf 1971 start hij ook met vrouwenkleding. Zijn eerste winkel opent hij op de Rodeo Drive in Beverly Hills. In 1972 volgt een volledige vrouwenlijn met kasjmier, katoen en tweed, in zijn typisch Amerikaanse stijl van ongedwongen chic. In 1973 ontwerpt hij de kleding voor de film The Great Gatsby; in 1977 voor Annie Hall. In 1983 start hij als eerste ontwerper met een Home Collection van lakens, handdoeken en meubilair, telkens rond een bepaald thema. In 1992 ontvangt hij een Lifetime Achievement Award van het CFDA. Nog twee onderscheidingen volgen, in 1995 en 1996. In 1995 brengt hij nieuwe lijnen uit, zoals het Purple Label, de Ralph Lauren schildercollectie, kinder- en peutercollecties en de Polo Jeans Company.Tegen 1997 gaat hij de beurs op. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van meer dan vijf miljard dollar en telt wereldwijd meer dan drieduizend werknemers. In 2000 krijgt hij een bronzen plakkaat op de New Yorkse Fashion Walk of Fame en in 2002 de VH1/Vogue Lifetime Achievement Award. (GT) www.ralphlauren.com