In de categorie "slimme carrièremoves" kan de aanstelling van Raf Simons bij Christian Dior wel tellen. Sinds Simons zijn creativiteit mag botvieren bij Franse modehuis kreeg hij niets dan lof en nu blijkt ook de financieel directeur van Dior bijzonder opgezet met de ontwerper uit Neerpelt.

De omzetcijfers van Christian Dior liegen er dan ook niet om. In 2012 rijfde het modehuis zo'n 1.24 miljard euro binnen . "De resultaten zijn een weerspiegeling van de uitzonderlijke kwaliteit van de Dior-producten en -winkels', aldus het bedrijf aan WWD.

Raf Simons werd in april 2012 creatief directeur bij Christian Dior, waar hij John Galliano opvolgde. Hij hield er meteen een heel andere ontwerpfilosofie dan zijn voorganger op na. Simons wil terugkeren naar de essentie van het modehuis en geeft bepaalde klassiekers van Dior een moderne twist. Een tactiek die hem geen windeieren legde.

Twee couture- en één prêt-à-portercollectie later is de pers nog steeds laaiend enthousiast over Simons' werk bij Dior. Over enkele weken presenteert hij tijdens de modeweek van Parijs de Dior najaarscollectie. (KS)

In de categorie "slimme carrièremoves" kan de aanstelling van Raf Simons bij Christian Dior wel tellen. Sinds Simons zijn creativiteit mag botvieren bij Franse modehuis kreeg hij niets dan lof en nu blijkt ook de financieel directeur van Dior bijzonder opgezet met de ontwerper uit Neerpelt. De omzetcijfers van Christian Dior liegen er dan ook niet om. In 2012 rijfde het modehuis zo'n 1.24 miljard euro binnen . "De resultaten zijn een weerspiegeling van de uitzonderlijke kwaliteit van de Dior-producten en -winkels', aldus het bedrijf aan WWD. Raf Simons werd in april 2012 creatief directeur bij Christian Dior, waar hij John Galliano opvolgde. Hij hield er meteen een heel andere ontwerpfilosofie dan zijn voorganger op na. Simons wil terugkeren naar de essentie van het modehuis en geeft bepaalde klassiekers van Dior een moderne twist. Een tactiek die hem geen windeieren legde. Twee couture- en één prêt-à-portercollectie later is de pers nog steeds laaiend enthousiast over Simons' werk bij Dior. Over enkele weken presenteert hij tijdens de modeweek van Parijs de Dior najaarscollectie. (KS)