De Belg Raf Simons heeft in Monaco zijn cruisecollectie 2014 voor Dior voorgesteld aan pers en publiek. Onder meer Prinses Charlene van Monaco, Jessica Biel en Marion Cotillard volgden de modeshow van op de eerste rij.

De voorstelling van de eerste cruisecollectie van Simons voor Dior vond plaats in het Hotel de Paris. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de collectie in openlucht zou worden getoond, maar dat liet het weer in het Vorstendom jammer genoeg niet toe.

De collectie wordt gekenmerkt door elegantie en tijdloze klasse. Kleur krijgt een prominente plaats in de verschillende looks. Raf Simons kiest voor pastelkleurtjes, maar ook voor meer felle kleuren die contrasteren met wit of zwart. Daarnaast gebruikt hij ook bloemenprints en doorkijkstof. Doorkijkstof gebruikt Simons wel vaker in zijn collecties, maar er was ook een andere stof. Zo zagen we ook kant opduiken in de collectie van de Belg voor Dior. De verschillende stoffen en kleuren zorgen voor dynamiek.

De collectie is romantisch, maar tegelijkertijd heeft het ook iets futuristisch. Dit door de asymmetrie die Simons gebruikt. Maar het zit 'm ook in de details. Zo zien we zilveren ritsluitingen en hoekige grafische patronen. Een jurk uit de cruisecollectie was daags na de show in Monaco al te zien op de rode loper in Cannes. Zo droeg Marion Cotillard, een van de gezichten van Dior, de witte asymmetrische jurk met kleurrijke strepen op. (LVR)

De Belg Raf Simons heeft in Monaco zijn cruisecollectie 2014 voor Dior voorgesteld aan pers en publiek. Onder meer Prinses Charlene van Monaco, Jessica Biel en Marion Cotillard volgden de modeshow van op de eerste rij. De voorstelling van de eerste cruisecollectie van Simons voor Dior vond plaats in het Hotel de Paris. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de collectie in openlucht zou worden getoond, maar dat liet het weer in het Vorstendom jammer genoeg niet toe. De collectie wordt gekenmerkt door elegantie en tijdloze klasse. Kleur krijgt een prominente plaats in de verschillende looks. Raf Simons kiest voor pastelkleurtjes, maar ook voor meer felle kleuren die contrasteren met wit of zwart. Daarnaast gebruikt hij ook bloemenprints en doorkijkstof. Doorkijkstof gebruikt Simons wel vaker in zijn collecties, maar er was ook een andere stof. Zo zagen we ook kant opduiken in de collectie van de Belg voor Dior. De verschillende stoffen en kleuren zorgen voor dynamiek. De collectie is romantisch, maar tegelijkertijd heeft het ook iets futuristisch. Dit door de asymmetrie die Simons gebruikt. Maar het zit 'm ook in de details. Zo zien we zilveren ritsluitingen en hoekige grafische patronen. Een jurk uit de cruisecollectie was daags na de show in Monaco al te zien op de rode loper in Cannes. Zo droeg Marion Cotillard, een van de gezichten van Dior, de witte asymmetrische jurk met kleurrijke strepen op. (LVR)