Ra -creatief platform voor kunst

In Antwerpen gingen onlangs de deuren open van Ra. Een winkel die niet alleen designermerken aanbiedt, maar ook creativiteit wil stimuleren.

In de Kloosterstraat in Antwerpen gingen onlangs de deuren open van Ra. Een wat ongewone winkel die niet alleen een uitgebreide waaier designermerken aanbiedt, maar ook creativiteit wil stimuleren. Zo hebben er regelmatig evenementen rond mode, design, muziek en literatuur plaats. Daarnaast is het mogelijk om van gastronomie te genieten in het restaurant RA.

De Franse kledingontwerpster Elise Gettliffe gaf het startschot voor de modeprojecten. Ze stelde afgelopen maand met een modeshow haar eindejaarsproject voor, waarmee ze in 2009 aan de Antwerpse modeacademie afgestudeerde. Ze inspireerde zich op het werk van de Amerikaanse artieste Cristina Lei Rodriguez die organische materialen bewerkt. En op 14 november kreeg stylist Giuseppe Virgone de gelegenheid zijn mannencollectie te showen. De Duitse muzikant Nemoi en scenograaf Guillaume Airiaud zorgden voor een mooie enscenering van het evenement.

Ra creëerde ook een platform waar alle evenementen en designers te raadplegen zijn.

Joëlle Verstraeten

Info: Kloosterstraat 13, 2000 Antwerpen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content