De nieuwe modeserie 'Next in Fashion' is qua opzet gelijkaardig aan het bekende programma 'Project Runway',een designwedstrijd die intussen al aan het zeventiende seizoen toe is. Dit jaar besloten presentatoren Heidi Klum en Tim Gunn het format te verlaten om hun eigen modeprogramma op te richten.

Terwijl 'Project Runway' zich vooral focust op amateurs, wil Netflix voor 'Next in Fashion' bekende ontwerpers strikken. De interessante prijzenpot zal daarbij zeker helpen: de winnaar van het programma mag ongeveer 225.000 euro in ontvangst nemen en diens collectie krijgt een plaatsje op de luxewebshop Net-a-Porter. Gedurende tien afleveringen strijden achttien ontwerpers voor de eerste plek. Elke uitzending draait rond een andere uitdaging in de modewereld.

Britse ontwerpster en presentator Alexa Chung en Queer Eye mode-expert Tan France worden de presentatoren van het programma. Ook voor de jury zijn er al een aantal namen bekend gemaakt, waaronder Instagram-modedirecteur Eva Chen en stilist Elizabeth Stewart.

Wanneer de serie zal verschijnen, is nog niet bekend.

De nieuwe modeserie 'Next in Fashion' is qua opzet gelijkaardig aan het bekende programma 'Project Runway',een designwedstrijd die intussen al aan het zeventiende seizoen toe is. Dit jaar besloten presentatoren Heidi Klum en Tim Gunn het format te verlaten om hun eigen modeprogramma op te richten. Terwijl 'Project Runway' zich vooral focust op amateurs, wil Netflix voor 'Next in Fashion' bekende ontwerpers strikken. De interessante prijzenpot zal daarbij zeker helpen: de winnaar van het programma mag ongeveer 225.000 euro in ontvangst nemen en diens collectie krijgt een plaatsje op de luxewebshop Net-a-Porter. Gedurende tien afleveringen strijden achttien ontwerpers voor de eerste plek. Elke uitzending draait rond een andere uitdaging in de modewereld. Britse ontwerpster en presentator Alexa Chung en Queer Eye mode-expert Tan France worden de presentatoren van het programma. Ook voor de jury zijn er al een aantal namen bekend gemaakt, waaronder Instagram-modedirecteur Eva Chen en stilist Elizabeth Stewart.Wanneer de serie zal verschijnen, is nog niet bekend.