Prinses Mathilde hoort volgens de redactie en de lezers van het Amerikaanse magazine Vanity Fair tot de best geklede vrouwen ter wereld. Ze prijkt dit jaar in de "International Best Dressed List" van het blad.

"Omdat ze een kroonjuweel" is, luidt de motiviatie. "Haar handelsmerk zijn getailleerde jurken en mantelpakjes" en volgens Vanity Fair is vooral het ivoorkleurige ensemble dat de 35-jarige prinses droeg bij de doop van haar dochter prinses Eléonore, vermeldenswaard. Prins Mathilde laat zich voor haar outfits doorgaans adviseren door Edouard Vermeulen van modehuis Natan.

Als winnaar van de 69ste stijlpoll kwam Michelle Obama uit de bus, de 44-jarige echtgenote van Amerikaans presidentskandidaat Barack Obama. Carla Bruni-Sarkozy belandde op de tweede plaats en filmpersonage James Bond op de derde.

De volledige lijst wordt gepubliceerd in september. Wie het niet eens is met de jury, kan voorlopig nog zijn stem uitbrengen op www.vanityfair.com.

Ann Heylens.

Prinses Mathilde hoort volgens de redactie en de lezers van het Amerikaanse magazine Vanity Fair tot de best geklede vrouwen ter wereld. Ze prijkt dit jaar in de "International Best Dressed List" van het blad. "Omdat ze een kroonjuweel" is, luidt de motiviatie. "Haar handelsmerk zijn getailleerde jurken en mantelpakjes" en volgens Vanity Fair is vooral het ivoorkleurige ensemble dat de 35-jarige prinses droeg bij de doop van haar dochter prinses Eléonore, vermeldenswaard. Prins Mathilde laat zich voor haar outfits doorgaans adviseren door Edouard Vermeulen van modehuis Natan.Als winnaar van de 69ste stijlpoll kwam Michelle Obama uit de bus, de 44-jarige echtgenote van Amerikaans presidentskandidaat Barack Obama. Carla Bruni-Sarkozy belandde op de tweede plaats en filmpersonage James Bond op de derde.De volledige lijst wordt gepubliceerd in september. Wie het niet eens is met de jury, kan voorlopig nog zijn stem uitbrengen op www.vanityfair.com.Ann Heylens.